VALLAN SUUNTA

Jokilaakson kuntorastit

Viimeisin päivitys:
26.5.2024 Viestipalsta
13.4.2024 Seuratiedote
2.4.2024 Kuntorastit
16.3.2024 Kilpailukalenteri
16.3.2024 Yhteystiedot
16.3.2024 Arkisto
11.2.2024 Tuloksia
24.1.2024 Nuorisotoiminta
24.1.2024 Linkkejä
24.1.2024 Kartat

©valsu

Harjavalta Nornickel

Viestipalsta

Jos haluat lähettää viestin, täytä alla oleva lomake. Kirjoita 'Tunnussana'-kenttään seuranimen lyhenne. (Viestin enimmäispituus 10 000 merkkiä; 5 minuutin väliaika; enintään 40 rivinvaihtoa; ei html-tageja < > eikä [ ], { }, ' tai |)

*Tunnussana
*Nimi (tai nimimerkki)
Sähköpostiosoite
*Viesti

Kirjoitti: Matti 26.5.2024 16:14
Tervetuloa Viasvuorelle 1.6.2024

Joskus aikoinaan ”MOI” Reetta lausui ratamestarille ikimuistoiset sanat: ”oli sairaan hyvät rastit”. Vakuutan, että Ninan kumppaneineen junailemassa kisoissa ainakin puolet lausumasta pitää edelleenkin paikkansa. Joonas on käynyt maastossa katsastamassa, että kartta on suunnistettavassa kunnossa ja tehnyt siihen tarvittavat päivitykset.

Kaikki loppuu aikanaan, mutta sitä ennen on ollut tosi hauskaa ja miellyttävää. On saatu paljon uusia tuttavuuksia. Nyt sinulla on vihonviimeinen tilaisuus tulla testaamaan Matin kaksi vuotta sitten laatimat melko kinkkiset runsaasti korkeuskäyriä sisältämät rastit. Viasvuori, jonka nimi on muutettu Matinharjuksi jokin aika sitten, on muinaisjäännös hiidenkiukaineen. Samaan kategoriaan taidanpa kuulua itsekin, joten en ”kiusaa” suunnistajia tämän jälkeen enää millään tavoin.

Matinharju on runsaan kahden kuukauden päästä pidettävien SM-pyöräsuunnistuksen harjoituskieltoalueen viereinen maasto.

Kiitos, kun olette käyneet rasteillani runsaslukuisesti jo monen monta vuotta.
Heippa!
Kirjoitti: Ratamestari 13.5.2024 19:07
Kuntorastit taas ensi lauantaina 18.5.2024 klo 10 Katinkallioilla. Sen jälkeen omatoimirastit koko viikon. Ratapituudet 1,3–5,5 km. Kaikki radat ovat nyt kartan parhaalla alueella. Tästä johtuen pisimmillä radoilla on perhoslenkit.
Kirjoitti: Puheenjohtaja 16.2.2024 16:38
Seuran vuosikokous pidetään tiistaina 27.2.2024 klo 18.00. Paikkana on Cafe Vannan kabinetti Harjavallan liikunta- ja uimahallin tiloissa. Tervetuloa!

-Hallitus
Kirjoitti: Eila 29.1.2024 9:45
Kun suunnistuskilpailuihin haette "kuningatarta" mainontaan, olisiko mm-mestari käytettävissä.=Amanda
Kirjoitti: Matti 16.9.2023 16:25
Pähkinän vastaukset:
Kaikki varmasti tiesivät, että WILMA Murto voitti pronssia seiväshypyssä. Sen sijaan yhdysvaltojen Anna HALL voitti seitsenottelussa pronssia vuonna 2022 ja Budapestissa hän kirkasti sen hopeaksi. Kysymys oli siis väärä, joten pähkinään ei voinutkaan löytää oikeaa vastausta. Sorry.
Kirjoitti: Puheenjohtaja 12.9.2023 20:03
Paljon onnea AM-sprinttimitalista Kai Hakaselle!
Kirjoitti: Kai 3.9.2023 12:28
Yleisön pyynnöstä Joonas teki Äimäsuon kuntorasteille Reittihärvelin, joten sinne vaan piirtämään reittisi.
Kirjoitti: Matti 28.8.2023 21:59
”On kesä mennyt, tunne lämpöä en nyt. Lohduton syksy on, lehdet peittävät maan.
Taas onnen aikaa, suven suloista taikaa muistaissain tunnen vain kaipuun, ikävän, oi.” Näin lauloivat Metro-tytöt v. 1953. Nyt 70 vuotta myöhemmin voimme kaipuun ja ikävän lisäksi kaihoten muistella niitä onnen aikoja, jolloin olimme vielä nuoria ja terveitä sekä jäsenet notkeita ja kimmoisia. Sen jälkeen on tapahtunut ja sattunut kaikenlaista, joten olisi jo korkea aika päästä hyödyntämään näitä kohelluksia tai fiksummin sanottuna kokemuksia.Vaan kun töppönen ei tahdo enää millään nousta epätasaisessa maastossa tarpeeksi korkealle. Tasapainon kanssa saa olla tarkkana, jottei se naamataulu tömähtäisi turhan usein sitä syksyn lehtien peittämää maan kamaraa kohti.Vaikuttaa siltä kuin syksy olisi saapunut jo meikäläisenkin elämään. Harmin paikka.

Valokuvasuunnistus lienee niitä harvoja lajeja, jossa ikä ei tuo suurempaa takapakkia. Sen kun voi ratkaista kirkkaassa valossa kirjoituspöydän ääressä suurennuslasin kera ja karttaohjelma mittaa matkat puolestasi. Kellokin saa tikittää kaikessa rauhassa ihan itsekseen.Tänä vuonna piti ratkaista kaksi eritasoista rataa. Vaikeampi oli tosi vaikea, sillä sen ratkaisi oikein vain yksi osanottaja. Helpompi taasen oli niin kuin lyhyin rata kuntorasteilla, joten se sujui virheittä. Arpaonni sen sijaan oli yhtä lohduton kuten aina ennenkin.Vain vuonna 1984 olen päässyt pokkaamaan otsalampun, lieneekö tuo myös ainut kerta? Sen seurauksena olen päässyt talsimaan monena yönä myös metsässä ja joutunut ostamaan aikaa myöten pari tehokkaanpaakin otsalamppua.

Ensi vuonna on uudet kujeet ja ValSulla pyöräsuunnistuksen SM-kilpailut Hiittenharjun takamaastossa.Tämähän on jo tuttua hommaa, sillä edelliset suunnistuksen SM-kilpailut ValSu järjesti jo v. 1957 yhdessä Kauvatsan Pontevan kanssa. Historiikin mukaan kisat onnistuivat hyvin, vain ratamestarit olivat pahimmassa liemessä. Tällä kertaa ei tämäkään tuota mitään ongelmia, sillä ratamestarina ja kartan tekijänä ovat vieraat henkilöt, alansa ammattilaiset, ValSu hoitaa perinteisesti hyvällä rutiinilla loput. Nämä kisat ovat sen verran harvinaista herkkua Harjavallassa, että ne täytyy nähdä ehdottomasti omin silmin. Jos ei sentään kilpailijana niin ainakin katsojana. Nähdään siellä!!?

Lopuksi pieni pähkinä purtavaksi, Wilma ja Hall voittivat kumpikin pronssia Budapestin yleisurheilun MM-kisoissa, mutta missä lajeissa??
Kirjoitti: Matti 27.5.2023 12:00
”Turhaa, aivan turhaa on jälkiänsä käydä seuraamaan. Se mitä etsii, enää ei oo ennallaan”. Näin laulettiin muinoin eräässä hitissä. Aivan samoin on aikoinaan Jyrkin, Johanneksen ja Pertin piirtämissä Viasvuoren kartoissa. Vuosien saatossa ja jatkuen edelleenkin on soraa kuljetettu, maat ja mannut metsineen ja hiekkaharjuineen myllätty ja tallattu siinä määrin, ettei mikään ole enää ennallaan. Jopa alueen virallinen nimikin on muutettu Viasvuoresta Matinharjuksi. Nätti nimi silti kuitenkin.

Päivitin alueen pohjoisosan viime syksynä vielä kertaalleen vanhalla tutulla nimellä ”Viasvuori”. Kartassa on jo sorasta kolutulla vanhalla suurella soranottoalueella ennen kartoittamatonta uutta neitseellistä maastoa useampiakin hehtaareja. Enduroharrastajat pyörineen ovat vain kerinneet tekemään sinnekin omat tiheät ajouraverkostonsa ennen suunnistajien ensimmäistäkään koitosta. Täällä on kuitenkin hyvää parkkitilaa yli sadalle autolle ja kymmenittäin uusia rastinpaikkoja.

Tulehan kokeilemaan lauantaina 3.6. ja sen jälkeen omatoimirasteille sunnuntaihin 11.6. saakka, vieläkö löydät vanhoja jälkiäsi, jos vain suinkin ehdit niitä vilkuilemaan kirmatessasi vaativia rinteitä ylös ja alas. Maasto on hiekkarinteitä lukuunottamatta nopeakulkuista kangasmaastoa lukuisine polkuineen ilman soita ja risukkoja. Korkeuskäyriä lienee sitä vastoin tavallista runsaammin. Toivottavasti kartasta ja radoista jää miellyttävämpi muisto kuin tinurin muistovärssystä: ”paljon tinasit, paljon pilasit, viimein kolvisi kylmeni”.

Täällä voit testata kuntoasi vaikkapa Jukolan ja Venlojen viestiä varten. Ethän kuitenkaan kiihdytä pulssiasi liian korkeaksi jo ennen ykköstä, toppuuttelee ratamestari. Saatat tarvita energiaa vielä loppunousuunkin. Ratojen pituudet ovat 6,2/ 4,2/ 2,5 ja 1,4 km.

Opastus on Voitoisten tieltä Kärkkäisen soramontuille menevän tienviitan kohdalta.

Kirjoitti: Ratamestari 16.5.2023 22:38
Tervetuloa kuntorasteille ensi lauantaina 20.5.2023 klo 10–11.30 tai sen jälkeen omatoimirasteille. Ratoja on taas jokaiselle sopivasti 1,3–5,8 km. Maasto on melko vaativaa suunnistusmaastoa. Polkuja ei paljonkaan ole, joten kompassi on välttämätön. Alueella on pari isoa mäkeä, joiden laella on mielenkiintoisia avokallioita. Kaikki rastit eivät tietenkään voi sijaita avokallioilla.
Alueella on tehty pari isoa avohakkuuta ja lisää on varmasti suunnitteilla, joten tämä voi olla viimeinen kerta, kun Katinkallioilla suunnistetaan vähään aikaan.
Kirjoitti: Kai 1.3.2023 14:36
Vallan Suunnan vuosikokouksessa 28.2.2023 seuran puheenjohtajaksi valittiin Outi Priia. Hallitukseen valittiin Joonas Pohjala (varapuheenjohtaja, sihteeri), Kai Hakanen, Raul Soe, Tommi Tuominen ja Seija Peurakoski.
Kokouksessa hyväksyttiin myös edellisen vuoden vuosikertomus ja toimintasuunnitelma vuodelle 2023. Ne voit lukea 'Arkisto'-sivulta.
Kirjoitti: Maija 11.12.2022 20:39
Oletko sinä Vallan Suunnan uusi puheenjohtaja? Maijan muuttumassa olevan elämäntilanteen vuoksi ValSulle on hakusessa uusi näkemystä omaava puheenjohtaja. Valinta tapahtuu kevätkokouksessa helmi-maaliskuulla 2023.
Kirjoitti: Matti 26.11.2022 22:28
Nyt se on sitten nähty ja koettu, nimittäin sisäsuunnistukset. Tässä muutama kommentti tapahtumasta.

Ensimmäinen virheeni oli, kun lähdin mukaan ja sen jälkeen niitä tuli roppakaupalla lisää. Luin kotona ohjeet tarkasti ja en tietenkään lukenut, mitä niihin oli lisätty kilpailupaikalla. Lähtö onnistui hyvin ja kakkosrasti oli heti kolmannessa kerroksessa. Löysin portaat helposti ja siitä vain kolme kerrosta ylöspäin. Enpä kiireessä huomannut, että olisi pitänyt mennä vain kaksi. No sattuuhan sitä. Sitten taas takaisin alakertaan. Siellä eräs rastini oli pöytien ja tuolien takana ja mietin, miten sinne parhaiten pääsee. Seinän vieressä oli pieni rako ja siitä yritin. Eikös sieltä tullut vastaan rähjäinen äijänkääpä. Minä kohteliaasti astuin askeleen takaisinpäin ja viitoin kaveria tulemaan ensiksi. Tämä mokoma teki saman tempun. Yritin uudestaan ja sama kuvio toistui. Meinasin näyttää ilkimykselle keskisormeani, mutta sitten äkkäsin, että sehän oli minun oma peilikuvani.

Kun piti siirtyä tunneliin, tuotti se meikäläiselle tosi suuria vaikeuksia. Eihän sitä löytynyt ykköskerroksesta, vaan vasta kotona tajusin, että sinne pääsee kellarikerroksesta!! Minä raukka kun kuvittelin, että se oli jo sen toisen talon aluetta. Niinpä siinä jäi yksi rasti väliin ja piti juosta 250 metrin tunneli kertaalleen edestakaisin leimaamaan puuttuva rasti.

Kun yritin päästä päärakennuksessa neljänteen kerrokseen, oli siellä viidenlaisia porraskirjaimia, C, D, F, E, ja J. En vielä kotonakaan päässyt selville, mikä olisi se oikea. Kun kiipesin pari kerrosta kahta eri rappukäytävää, olivat siellä ovat lukossa. Piti palata takaisin ja vasta kolmannella kerralla osuin oikeaan porraskäytävään todetakseni vain, että rastini olikin kolmannessa kerroksessa. Sieltä sitten kakkoskerroksen kautta hyväksyttävästi maaliin. Voittajalta meni aikaa vähän yli kuusi minuuttia ja minulta vain minuutti kauemmin, jos tunteja ei huomioida. Sijalukuni oli sentään paras yli tunnin ja sadan ylittäneistä. Eipä tässä tarvitse miettiä edes viittäkään päivää, ettei tämä ole minun bravuurinumeroni, vai olenko tullut jo liian vanhaksi. Ei nyt sentään. Hauskaahan tämä oli.
Kirjoitti: Maija 23.11.2022 13:11
Satalinnan suuri suunnistusviikonloppu lähestyy! Pe 25.11. Q-cup, la 26.11. aamupäivällä sprinttiharjoitus ja iltapäivällä sisäsuunnistus. Sunnuntaina sisäsuunnistusmittelöt jatkuvat Kauppakeskus Puuvillassa Porissa. Lue lisää erilliseltä kisasivulta!
Kirjoitti: Maija 11.10.2022 15:43
Nyt on aika kaivaa esiin otsalamput, koska Q-cup kausi starttaa Harjavallassa pe 14.10. Ratamestareina ovat toimineet Anni Inkilä ja Johannes Pohjala. Kisan jälkeen on mahdollisuus saunoa Eemelin saunalla kisakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Ilmoittaudu ennakkoon Satakunnan Suunnistuksen nettisivujen kautta, sieltä löytyy myös kilpailukutsu.
Kirjoitti: Maija 5.10.2022 14:58
YÖRASTIT ISOJOELLA

HSU:n suunnistuskausi päätetään perjantaina 7.10. klo 20.00 (Huom: ”yleisön pyynnöstä” muuttunut aika!) yösuunnistukseen Isojoen keskustan kartalla. Lähtöpaikka Isojoen koulukolmion pihassa, Kristiinantie 17. Ei opastusta. A-rata n. 4 km, B-rata n. 2 km. HUOM: nykynormista poiketen rasteilla on heijastimet -> aloittelevakin yösuunnistaja voi rohkeasti lähteä mukaan. Ei maksa mitään!
Kirjoitti: Maija 11.9.2022 15:28
Kutsu valsulaisille - Sprinttiä Honkajoella

HSU:n suunnistuskausi lähenee loppuaan, mutta todellista herkkua on vielä tarjolla, kun upouusi keskustaajaman sprinttikartta korkataan!

Sprinttikuntosuunnistus ke 14.9. klo 18 Honkajoen POP-pankin pihassa. Täysiveristä sprinttisuunnistusta, alustana asvalttia, hiekkakenttää, nurmikkoa.

Nastarit KIELLETTY. Huomioi kielletyt alueet! Älä mene yksityistonteille (oliivinvihreä), tummanvihreällä piirretyille istutuksille, erikseen kielletyiksi merkityille paikoille (violetti rasterointi). Huomioi myös liikenne ja muut alueella kulkijat.

Paikka on siis POP-pankin piha, Porhontie 1. keskellä kylää, opastusta ei ole.

Ei maksa mitään!

Tervetuloa kokeilemaan – olitpa vasta-alkaja tai ammattilainen!

Honkajoen Seudun Urheilijat
Kirjoitti: Maija 5.8.2022 20:39
Huomenna la 6.8. klo 10.00-11.30 suunnistetaan Jokilaakson kuntorastit vierailevan ratamestarin Kimmo Mieskosken suunnittelemilla radoilla Niitunrinnassa. Hiirijärven alueella on asuttu jo kivikaudella, josta osoituksena useat hiidenkiukaat. Tervetuloa suunnistamaan kuusimetsävaltaiseen maastoon, josta löytyy myös useita hiidenkiukaita!
Kirjoitti: Maija 10.7.2022 17:43
Heinäkuun hyvät uutiset - Satalinnan omatoimirastit jatkuvat 31.7. asti. Tänä keväänä/kesänä uudelleen kartoitetulla alueella on neljä eri ratavaihtoehtoa lyhyestä ja helposta pidempään ja haastavampaan. Voit valita myös kaikki rastit -kartan ja etsia sinulle sopivan määrän rasteja omassa järjestyksessäsi radoista välittämättä. Hyttyset hieman kirittävät maastossa, mutta sehän kuuluu Suomen suveen. Tervetuloa siis Satalinnaan rasteille myös seuraavan kolmen viikon ajan!

Kirjoitti: Maija 8.7.2022 23:28
Keltaiset seurahupparit ovat saapuneet ja ovat ennakkotilaajien noudettavissa Satalinnan kesäkahvilasta heinäkuun loppuun asti ti & to klo 13-19 ja la klo 10-15.
Kirjoitti: Maija 20.6.2022 13:34
Tule Vallan Suunnan porukan kanssa kokeilemaan pyöräsuunnistusta Ulvilaan ma 27.6. klo 17.00 Oppaana lajin saloihin meillä on kokenut pyöräsuunnistaja Pekka Niemensivu KanSusta. Mukaan tarvitset maastokelpoisen pyörän, kypärän ja kokeilunhalua. Ota mukaan karttateline, jos sinulla on sellainen. ValSulla on jonkin verran telineitä lainattavaksi. Ratavaihtoehtoja on kaksi, 5,5 km ja 9,4 km. Omatoimirastien hinta on 5 €/hlö, jonka jokainen maksaa Suosmeren Salvan tilille itse - maksuohjeet saat paikan päällä. Ilmoitathan tulostasi Maijalle (0400-767675, maija.hall@gmail.com), jotta voimme varmistua karttatelineiden riittävyydestä. Tervetuloa mukaan!
Kirjoitti: Hento Kuiskaus 5.6.2022 12:32
Kaikki loppuu aikanaan, ennemmin tai myöhemmin, sillä mikään ei kestä ikuisesti.
Mieluisasta harrastuksesta luopuminen ei aina ole helppoa. Sitä kuvittelee, että elonpolulle on ripoteltu etappeja, joita vaeltaja toivoo yhä saavuttavansa. Rahkeet eivät kuitenkaan enää riitä niiden valloittamiseen. Odottavat asiat ovat kuin kuiskauksia kaukaisuuteen. Useimmiten ne eivät vain kanna perille asti.

Aina silloin tällöin mieleen juolahtaa viisaita ajatuksia ja kun aika on, kannattaa niitä myös noudattaa. Päivi Paunun laulun sanoja mukaellen: ”Tämä hetki voi olla se ainut, kun sä rastien kera metsään vielä painut. Sitten kun loppu on tää, jäljelle kaunis muisto jää. Onko oikeus olla nyt onnellinen? Tottakai, toki sinäkin ymmärrät sen”, aprikoi Hoo Kasivitonen.

Repullinen rasteja on nyttemmin metsässä paikoillaan, joten sinulla on tilaisuus tulla testaamaan Paukkulan maastoon lauantaina 11.6. klo 10 – 11.30 ja sen jälkeen tuttuun tapaan omatoimirasteille aina 19.6. saakka, luonnistuuko rastinotto tällä kartalla yhtä vauhdikkaasti kuin telkällä pönttöön sukeltaminen, vai pitääkö ottaa varman päälle?

Ratoja on 4 kpl alkaen 1.8 km:n tasaisesta pätkästä 7,0 km:n mäkisempään maastoon saakka. Opastus on Voitoisten tieltä noin sata metriä ennen Harjavallan ja Kokemäen rajaa.

Kirjoitti: Maija 19.5.2022 17:26
UUTTA JÄSENILLE! Vallan Suunnan jäsenenä pääset nyt nauttimaan uusista jäseneduista, jotka löytyvät osoitteesta: https://vallansuunta.jasenedut.fi/. Suoraan uuden käyttäjän rekisteröintiin pääset tästä linkistä: https://vallansuunta.jasenedut.fi/register/.

Rekisteröityessä käytetään itse luotua salasanaa, jonka vähimmäispituus on kahdeksan merkkiä, ja jonka pitää sisältää vähintää yksi iso ja yksi pieni kirjain sekä yksi numero. Rekisteröitymisen jälkeen etuihin pääse Vallan Suunnan logo klikkaamalla. Lisätietoja jäsenetujen käyttöön voit kysyä Maijalta (maija.hall@gmail.com).
Kirjoitti: Maija 15.5.2022 19:57
Satalinnan oravacupissa ke 18.5. klo 17.30-18.30 myös kuntosuunnistus. Tervetuloa!
Kirjoitti: Maija 9.5.2022 10:50
ValSu talkoilee Satalinnassa su 15.5. klo 10-14. Raivaamme pusikoita, keräämme risuja, haravoimme, siivoamme sairaalarakennusten välisen tunnelin jne. Ilmoita tulostasi Maijalle (0400-767675, maija.hall@gmail.com) tai Outille, jotta osaamme varata sopivan määrän talkoomakkaraa ja mehua.

Vallan Suunta ja AVH Satalinna tekevät yhteistyötä vuodesta 2021 lähtien. Vallan Suunta on saanut pitää useita kursseja, kokouksia ja lastentoimintakertoja Satalinnan tiloissa veloituksetta. Saamme pitää sairaalan tiloissa myös sisäsuunnistuskilpailun. Nyt autamme siistimällä piha-alueita ja tunnelia ennen seuraavana viikonloppuna järjestettävää Satalinnan avoimien ovien päivää.
Kirjoitti: Maija 17.4.2022 20:45
Omatoimirastit maastossa tänä vuonna hieman aikaisempaa pidempään, eli sunnuntaihin asti. Joonaksen Honkalan rastit on siis suunnistettavissa omatoimisesti 24.4. asti.
Kirjoitti: Maija 17.4.2022 20:03
Tipitii, kevät on! Tänä vuonna hankimme seuravaatteeksi upeita keltaisia collegehuppareita. Huppariin tulee Vallan Suunnan ja sponsoreiden painatukset mustalla. Kokovalikoima on: XS, M, L, XL, 2XL ja 3XL. Hupparin hinta on 30 €. Tilaa omasi: maija.hall@gmail.com, 0400-767675.
Kirjoitti: Maija 15.4.2022 19:43
Huomenna lauantaina 16.4. on Vallan Suunnan kuntorastikauden avaus. Lähdöt Joonas Pohjalan suunnittelemille radoille (neljä vaihtoehtoa) Honkalasta (Yhdyskatu 5, Harjavalta) klo 10.00-11.30.

Tämän kertaisten kuntorastien yhteistyökumppanina on Satakunnan Osuuskauppa, joka on tukenut seuraamme jo useamman vuoden ajan. Kiitos siitä!
Kirjoitti: Maija 6.4.2022 11:22
Jos käytät facebookia, liitythän seuraamaan Satakunnan Suunnistuksen uusia FB-sivuja.

Osoite on: www.facebook.com/groups/satakunnansuunnistusry


Kirjoitti: Maija 2.4.2022 10:46
Valitettavasti Snow-O kurssi tuli täyteen, ja A-P Rilli ei mahtunut mukaan. Hiittenharjulla on onneksi tarjolla 4,5 km kuntorastirata (ihan oikeasti) keskiviikkoon asti. Karttalaatikko on tanssihallilla. Joona Huila on suunnitellut radan suunnistuskoululaisille, joten tämän radan kaikki saavat kiertää ilman karttamaksua. Nastallisia kenkiä suositellaan, koska maastossa on liukasta.
Kirjoitti: A-P Rilli 1.4.2022 17:35
Vieläkö on paikkoja vapaana. Tahtoo mukaan. Emitti on jo värjätty.
Kirjoitti: Maija 1.4.2022 9:20
Snow-O lajiopastus huomenna lauantaina

Koska useita alkukevään kisoja on eri puolilla Suomea jouduttu lumitilanteen vuoksi siirtämään myöhäisempään ajankohtaan, haluamme tarjota uuden, hiljattain kehitetyn suunnistustyypin Snow-O:n lajiopastuksen huomenna lauantaina. Kurssin ohjaajina toimivat valsulaisille jo ennestään tutut Satu ja Aarni O. Metsä. Huomaathan, että Snow-O:ssa tarvitset kauttaaltaan valkoisen vaatetuksen, myös pää tulee olla peitettynä valkoisella pipolla/hatulla/hupulla. Myös emit-kortti kannattaa maalata valkoiseksi. Paikkoja on rajoitetusti, ilmoittaudu siis jo tänään 1.4.2022! Lumisesti tervetuloa!
Kirjoitti: Maija 18.3.2022 11:56
Vallan Suunnalle on myönnetty 2024 pyöräsuunnistuksen SM-keskimatkan ja SM-viestin järjestelyoikeudet. Kiitos Suunnistusliitolle luottamuksesta!
Kirjoitti: Maija 8.3.2022 16:01
ILMOITTAUDU NYT! Tänä vuonna suunnistuksen alkeiskurssin järjestää suunnistusseuran sijasta kansalaisopisto. Opettajana toimii kilpasuunnistaja Joona Huila Eurasta. Karttamerkkien, kartan suuntaamisen yms. alkeiden lisäksi kurssilla ohjeistetaan mm. hyviin reitinvalintoihin ja GPS:n käyttöön. Eli kurssille kannattaa lähteä vaikka ei kartta olisikaan ensimmäistä kertaa kädessä. Lisätiedot Sataopiston sivuilta (Harjavalta > Tanssi ja liikunta > Kuntoliikunta > Suunnistuksen alkeet).

Pääsiäisen jälkeen on tarjolla niin ikään Joonan pitämä suunnistuksen jatkokurssi Vallan Suunnan järjestämänä. Molemmille kursseille mahtuu 15 osallistujaa ja kursseja ei ole hinnalla pilattu. Alkeiskurssi Sataopistossa maksaa 28 € kaikilta, jatkokurssi maksaa 25 € ValSun jäseniltä ja 40 € muilta. Jatkokurssin ilmoittautumiset (maija.hall@gmail.com).
Kirjoitti: Maija 14.2.2022 17:34
Kiinnostaako sinua suunnistusratojen suunnittelu? Tule mukaan seuraratamestarikurssille la 19.2.2022. Ilmoittaudu: maija.hall@gmail.com tai 0400-767675.
Kirjoitti: Hallitus 8.2.2022 15:17
Vallan Suunta ry:n vuosikokous pidetään tiistaina 22.2.2022 klo 17.00 Satalinnassa (Satalinnantie 77). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vuosikokousasiat. Halutessasi osallistua kokoukseen etänä, ota yhteyttä etukäteen maija.hall@gmail.com tai 0400-767675.

Tervetuloa!

Hallitus
Kirjoitti: Maija 26.1.2022 22:12
Haluaisitko kokeilla hiihtosuunnistusta tai oletko jo konkari ja mielit kisoihin? Molemmissa tapauksissa kannattaa suunnaksi ottaa su 6.2.2022 Jämi ja Satakunnan hiihtosuunnistuksen AM-kisat, jotka järjestetään Kyrös-Rastin kansallisten kilpailujen yhteydessä. Lauantaina on mahdollisuus harjoitella sprinttiä, ja sunnuntaina sitten keskimatka, joka on myös AM-kilpailu.

Jos haluat lähteä kokeilemaan eikä sinulla ole karttatelinettä - ota yhteys maija.hall@gmail.com niin järjestämme lainatelineen kokeilupäiväksi.
Kirjoitti: Maija 18.1.2022 22:08
Lauantaina 29.1. klo 10-11 Winter Sprint Cup -sarjan osakilpailu ja kuntosuunnistus Harjavallan keskustassa, viime kesänä uudelleen piirretyllä kartalla. Lähtö ja maali ovat liikunta- ja uimahallin luona. Radan pituus on 3 km, ratamestarina Joona Huila Eurasta. Aikuiset 5/7 €, lapset ja nuoret 0 €. Ilmoittautuminen https://www.satakunnansuunnistus.fi/… tai paikan päällä.

Suunnistuksen jälkeen, eli klo 11-13 on tarjolla lounas Ravintola Hakuninmäessä suunnistajahintaan 8 €/hlö (Laatikkoruoka/keitto, salaattia, leipää ja jälkiruokarahka). Mennään sankoin joukoin syömään maistuvaa lounasta!

Valitettavasti samalle viikonlopulle suunniteltu sisäsuunnistustapahtuma on jouduttu siirtämään marraskuulle terveysturvallisuussyistä.
Kirjoitti: Maija 5.1.2022 20:52
Hei Eila ja muut - kyllä, omatoimirastit ovat tulleet jäädäkseen. Loppiaisena (6.-7.1.2022) voi ottaa varaslähdön tulevaan suunnistuskauteen Satalinnassa. Siellä on kierrettävissä (valoisassa tai pimeässä) nuorten loppiaisaaton 3 km suunnistusrata ja pienemmille heijastinpolku. Satalinnassa on opasteet E-talon parkkipaikalle, ja sieltä löytyy tuttu punainen karttalaatikko, josta voi ottaa vuodenvaihteen kunniaksi kartan ilmaiseksi riippumatta siitä onko jäsen vai ei. Ilmoitattehan, jos kartat ovat vähissä, niin tulostetaan lisää.

T: Maija, pj.
Kirjoitti: Eila Koivunen 2.1.2022 16:58
Onko vuonna 2022 myös omatoimirastit?
On ollut upeeta, kun olen saanut pöhkiä metsässä yksikseni ilman ajanottoa karttoineni vaikka monta tuntia. Maksan jäsenmaksun, jos tämä mahdollisuus on jatkossakin.
Kirjoitti: Maija 31.12.2021 11:31
Kiitos kaikille seuran jäsenille, talkoolaisille, yhteistyökumppaneille ja kuntorastikävijöille vuodesta 2021!

T: Maija, pj.
Kirjoitti: Maija 5.12.2021 21:37
Onkos Vallan Suunta vallan talviunilla? NO, EI OLE! Muun muassa seuraavaa tulossa:

5.1.2022 Pimeäsuunnistusharjoitus (n. 3 km) ja heijastipolku Satalinnassa

29.1.2022 Winter Sprint Cup osakilpailu Harjavallan keskustassa

Uniikki sisäsuunnistustupla Uroskarhujen kanssa - Satakunta Indoor Double:
29.1.2022 Satalinna Contest
30.1.2022 Puuvilla Challence

Lisäksi tulossa:
-> Seuraratamestarikurssi alkuvuodesta yhdessä Kokemäen Kova-Väen kanssa, päivämäärät myöhemmin
-> Sataopisto järjestää Suunnistuksen alkeet -kurssin 30.3.-7.4.2022, opettajana Joona Huila Eurasta, ilmoittautuminen alkaa 9.12.
-> Vallan Suunta järjestää suunnistuksen jatkokurssin Sataopiston kurssin jälkeen, opettajana niin ikään Joona Huila
Kirjoitti: Maija 27.10.2021 17:17
Kauden ollessa ohi haluan muistuttaa kaikkia seuran ulkopuolisia omatoimirastikävijöitä maksujen suorittamisesta seuran tilille (IBAN FI67 5037 0520 0951 06), jotta voimme tehdä tilit valmiiksi. Kiitos kun kävit ja kiitos maksustasi!
Kirjoitti: Maija 12.10.2021 22:35
Vallan Suunta järjestää Q-cupin Matinharjulla perjantaina 15.10. Lisätiedot ja ennakkoilmoittautuminen (viimeistään keskiviikkoiltana) Satakunnan Suunnistuksen sivujen kautta. Ilmoittautua voi vielä paikan päälläkin.
Kirjoitti: Kai 21.9.2021 10:43
Ensi vuoden Jukolan ja Venlojen viesteihin osallistuville tiedoksi, että tämän vuoden Oravatonni-kilpailu järjestetään Lukkari-Jukolan naapurimaastossa 3.10.2021. Nyt olisi hyvä tilaisuus harjoitella avokalliomaastossa suunnistamista. Kilpailussa on tarjolla myös kuntosuunnistus. Kilpailukutsu löytyy osoitteesta: https://ms-52.net/oravatonni-kilpailukutsu/
Kirjoitti: RM 2.9.2021 7:57
KUNTORASTIT la 4.9 klo 10-11.30 Keserin metsäautotieltä läheltä Kattia.Opastus Pohjoisrannantieltä.
Ratavaihtoehdot: A 5.9 km, B 4.7 km, C 3.2 km,D 1.6 km sekä itse valiten omatoimisesti ke 8.9 saakka.
Ratamestarilta voi kysellä hyviä puolukka ja kanttarellipaikkoja tai löytää ne itse.
Kirjoitti: Ratamestari 16.8.2021 20:05
ValSulla ei ole Jukolan joukkueita, joten kaikki siis suunnistamaan lauantaina kuntorasteille Kettulantielle kello 10–11.30. Ratoja on neljä: lyhyestä ja helposta pitempiin ja vaativampiin.
Sen jälkeen voikin sitten iltapäivällä seurata Venlojen viestiä ja illalla ja yöllä Jukolan viestiä televisiosta.

Kirjoitti: Matti 1.8.2021 9:21
Jokainen suunnistuskartta on kuulemma tekijänsä näköinen taideteos. Harmi vaan, ettei niitä kahisevia seteleitä ole pyörinyt Matti Meikäläisen taideteosten ympärillä. Totuuden nimessä on kuitenkin sanottava, että eihän näitä karttoja voi edes verrata Ferninand von Wrightin "taistelevat metsot" maalaukseen. Taulu korostaa luonnossa ilmenevää olemassaolokamppailua. Kenties viimeisin taiteellinen näkemykseni on maastosta, jossa ainakin parina keväänä on täydessä soidinasussaan tepasteleva metso ärhennellut oman reviirinsä puolesta. Arvaas muuten kumpi väisti?
Metsurit ja raskaat metsätyökoneet pääsivät häiritsemään luomisintoani, joten paukut olivat jo aika vähissä, mutta ajouria sitäkin enemmän. Melkoinen määrä niistä on kuitenkin jätetty tarkoituksella ripottelematta karttaan.
Hiittenharjun tunnetut maamerkit ovat pikkuhiljaa katoamassa. Viime vuonna hävisi kaksi hyppyrimäkeä. Vain suuri romuläjä on edelleenkin maastossa muistuttamassa olemassaolon kamppailun häviöstä. Vajaa kuukausi sitten paloi Hiittenharjun hotellin päärakennus maan tasalle. Toivottavasti tämän kohtalo ei ole vain nokisten raunioiden töllistely. Molemmat kohteet on merkitty karttaan kielletyn alueen punaisella raunaviivalla.
Siitä huolimatta tervetuloa kirmaamaan Paukkulan kartalle ilman olemassaolon kamppailun häivääkään lauantaina 7.8.kello 10 - 11.30 ennennäkemättömille rasteille Hiittenharjun rinteitä pitkin ja poikin. Omatoimirastit jatkuvat keskiviikkoon 11.8. asti.
Karttalaatikko on Hiittenharjuntien tuloportin takana.

Kirjoitti: Maija 1.7.2021 10:43
Sortin omatoimirastien parkkialueelta on löytynyt peukalokompassi. Jos epäilet sen olevan omaisuuttasi, ota yhteyttä Maijaan (0400-767675, maija.hall@gmail.com).
Kirjoitti: Maija 28.6.2021 18:31
Tule ValSun porukan kanssa testaamaan Selkäkankaan omatoimipyöräsuunnistus ke 30.6. Opastamassa Pekka Niemensivu KanSusta. Ilmoittaudu Maijalle (maija.hall@gmail.com / 0400-767675).
Kirjoitti: Maija 23.6.2021 23:06
Nyt on tarjolla hienoja mahdollisuuksia kokeilla pyöräsuunnistusta! Suosmeren Salpa on tehnyt omatoimipyöräsuunnistuksen - kartta tulostetaan itse netistä ja maksetaan seuran tilille. Kolme ratavaihtoehtoa - lisätiedot: https://www.torstairastit.org/omatoimi/mtbo/.

Lisäksi juhannuksen lauantairasteilla ja niitä seuraavilla omatoimirasteilla on yksi rata (P1 - 7,5 km) tehty maastopyörällä suunnistavia ajatellen - tosin käytössä on normaali suunnistuskartta ilman polkuluokituksia ja leimausta varten joutuu paikoin nousemaan pyörän päältä pois.
Kirjoitti: Maija 11.6.2021 19:00
Huomenna lauantaina 12.6. alkaa pyöräsuunnistuksen MM-kisat Kuortaneella. Suunnistusliiton sivujen kautta pääset kansainväliselle kisasivulle ja nettiTV-lähetystä seuraamaan.
Kirjoitti: Matti 28.5.2021 15:07
Asikaisen Maija lausui joskus puolivuosisataa sitten, että kartalta puutui pienempiä kaupunkeja ja suurempia kyliä, mutta muuten se piti paikkansa. Kraakanmäen kartta on korjattu ainakin näistä puutteista. Sievarin teollisuusalue ja kraakanmäen metsät on myllätty niin maan perusteellisesti. Arkeologitkin ovat näemmä palanneet jälleen möyrimään maata tutkiakseen ei nyt sentään neandertalilaisten vaan homo sabiensin ikivanhan kylän asuinsijoja. Merkitty karttaan kielletyksi alueeksi. Onneksi ei ulotu kuitenkaan ihan rastiympyrään saakka. Kaiken pitäisi kuitenkin olla nyt kunnossa myös vauhtiveikoille kellon tikittäessä koko lenkin ajan aikaa lauantaina 5.6. kello 10 alkaen ja sen jälkeen omaan tahtiin omitoimirasteilla aina 9.6. asti. Opastus Hiirijärventien ja Imatrankadun risteyksestä. Karttalaatikko on kaupungin varastoalueen takana paperinkeräysrakennuksen luona.
Kirjoitti: Maija 24.5.2021 18:03
Suunnistajan kauppa tulee ke 26.5. Oravacup-tapahtumaan tanssihallille. Nastaria, kompassia,tai mitä ikinä tarvitsetkaan, niin sieltä löytyy.

Erikoistarjous: Jos sinulla on Suunnistajan kaupasta ostettu emit-kortti (toimiva tai toimimaton), saat sen palauttamalla -40% uuden hinnasta.
Kirjoitti: Sortti 18.5.2021 11:11
Kuntorastit ensi lauantaina kasin lenkin varrella Sortissa. Rastit ovat löydettävissä. Lauantaista keskiviikkoon saakka myös omatoimirastit.
Huomioidaan turvatoimenpiteet koronan suhteen mahdollisimman hyvin. Eli kierretään korona kaukaa.
Kirjoitti: Maija 7.5.2021 22:29
Tervetuloa ValSun nuorten kuntorasteille Pirkkalaan 8.-12.5.! Omatoimirasteilla mennään vielä, mutta laatikossa on reilusti myös ratakarttoja. Tämän hetkiset aikuisten harrastustoimintaan liittyvät rajoitukset ovat voimassa 16.5. asti. Toivottavasti sen jälkeen päästään järjestämään myös ajanotollisia kuntorasteja.
Kirjoitti: Omatoimi 2.5.2021 9:46
Omatoimirasteilla oli Honkalassa 113 ja Hiittenharjulla 129 suunnistajaa.
Kirjoitti: Rm 23.4.2021 16:55
Omatoimirastit la-ke 24-28.4 Hiittenharjun kisakeskus. Myös kolme taitoharjoitus

Kirjoitti: Kai 25.3.2021 19:22
No niin, sukset on siirretty kesäsäilöön. Tiistaina tein viimeisen hiihtolenkin. Latu oli ajettu edellisenä iltana ja hyvin luisti. Tiedän, että vieläkin kyllä pääsisi, jos lähtisi aikaisin aamulla.
Siltä varalta, että kaikki eivät ole huomanneet, niin suunnistuskausi on jo alkanut näilläkin seuduilla. Kiukaisissa on mahdollisuus omatoimisuunnistukseen Korvenmetsän alueella. Katso tarkemmin Hiisirastin sivuilta.

Kirjoitti: Matti 8.3.2021 21:31
Oi näitä aikoja!
Olisihan se hienoa näin koronatermein ilmaistuna, jos suunnistajat olisivat kiihtymisvaiheessa, ettei liiton kohtalona olisi leviämisvaihe?
Kirjoitti: Maija 7.3.2021 21:24
Nyt on aikoihin eletty! Puheenjohtajakin päättiä tukea koronakurimuksen keskellä Suomen Suunnistusliittoa lisenssimaksun verran. Suosittelen muillekin! (Kilpaillahan ei tarvitse vaikka lisenssin ostaakin. :) )
Kirjoitti: Maija 1.2.2021 21:01
Vuosikokous ti 16.2.2021 klo 18.00 Hotelli Hiittenharjun auditoriossa. Sääntömääräiset asiat. Palkitsemisia. Ilmoitathan Maijalle viimeistään su 14.2.(maija.hall@gmail.com) jos tahdot mukaan etäyhteydellä. Etukäteisilmoittautuminen muutenkin koronarajoutusten vuoksi tervetullut, joskaan ei pakollinen.
Kirjoitti: Maija 26.1.2021 19:30
Lunasta vuoden 2021 suunnistuslisenssi ja vakuutus nyt Suomisportista! Lisenssin hankkineiden kesken tuotearvontoja tammi-toukokuussa.

https://www.suunnistusliitto.fi/2021/01/hanki-lisenssi-tuet-suunnistusta/
Kirjoitti: Maija 3.1.2021 20:53
Tiistaina 5.1.2021 klo 17.00-17.30 Vt2:lta helpohko pimeäsuunnistus 2,5 km ajanotolla (oma emit) ja koko perheen heijastinpolku 1-2 km. Suunnistusrata jää omatoimirastikäyttöön loppuviikon ajaksi, heijastinpolku vain tiistai-iltana. Maksuton.
Kirjoitti: Maija 20.12.2020 21:10
Varmuuden vuoksi vielä tätäkin kautta tiedoksi: Sydän-Satakunta lehdessä on 10.12. ollut kutsu ylimääräiseen yhdistyksen kokoukseen Harjavallan liikunta- ja uimahallin kabinettiin ti 29.12.2020 klo 17.00 alkaen. Päätetään kartoitusrahaston perustamisesta. Jos tahdot olla mukana kokouksessa etäyhteydellä, ilmoitathan asiasta viimeistään vko 52 loppuun mennessä puheenjohtajalle (maija.hall@gmail.com, 0400-767675).
Kirjoitti: Pertti 7.10.2020 10:46
Kuntorastit la 10.10.2020 klo 10-11.30
Honkalan liikuntakeskuksesta. Radat: A 7.0 km,
B 5,1 km, C 3.6 km ja D 2.6 km.
Tervetuloa syysrasteille !

PS. Omatoimirastit metsässä la 10.10 - ke 14.10.
Kirjoitti: Maija 26.9.2020 18:08
ValSun kansalliset juhlakisat järjestetään Hiittenharjulla la 17.10. Ilmoittaudu talkoisiin Esko Priialle tai Maija Hallille. Kisojen rakennustalkoot pe 16.10. klo 15.00 alkaen ja kaikkien talkoolaisten kokoontuminen ja kisapäivän läpikäynti klo 17.00.
Kirjoitti: Maija 31.8.2020 23:08
ValSun nuortenleiri järjestetään Sieravuoressa 4.-6.9. Jos tahdot tulla lauantaina juoksemaan D16-kisaradan vuodelta 2018 (3,4 km, ratamestari Joona Huila) ja syömään lounasta tai päivällistä niin ilmoittaudu pikimmiten Maijalle (maija.hall@gmail.com, 0400-767675).
Kirjoitti: Hosio 31.8.2020 18:41
Seuraavat kuntorastit la 5.9 klo 10-11.30
Hosiossaaren montulla. Viisi ratavaihtoehtoa.
Ratamestarina toimii Jukka Hiljanen.

OMATOIMIRASTIT jatkavat keskiviikkoon 9.9 asti ! Suunnista rasteille ja syksyn sieni-ja puolukka-apajille
Kirjoitti: Maija 27.8.2020 22:24
Huomasittehan Sydän-Satakunnassa hienon jutun vuoden 1957 suunnistuksen SM-kisoita?
Kirjoitti: KILPAILUT 16.8.2020 17:43
KILPAILUT

Syksyn kisaloppukiri lähenee. On AM-kisaa päivällä, yöllä ja sprinttiä, SM-kisakin maakunnassa jne.
Muutama lähikansallinenkin löytyy.
Tarkemmin seuran kilpailukalenterista.
Ilmoittaudu ja suunnista !

Kirjoitti: Maija 11.8.2020 19:29
Huomenna keskiviikkona 12.8. tarkkuussuunnistusoravacup Hiittenharjulla. Myös aikuiset voivat tulla kokeilemaan A-rataa kuntosuunnistusperiaatteella maksutta. Tervetuloa!
Kirjoitti: Matti 11.8.2020 10:20
Ensi lauantain 15.8. kuntorastit suunnistetaan Matinharjun kartalla. Opastus on Voitoisten tiellä runsas kilometri Hiittenharjun hotellilta. Sieltä vajaa kilometri lähtöpaikalle.

Maasto ei ole pelkästään tasamaata,joten se on oiva harjoituspaikka seuraavan lauantain Köyliön AM-pitkien matkojen kisoja varten.

Omatoimirastit totuttuun tapaan seuraavaan keskiviikkoon saakka eli 15-19.8 välisenä aikana.

Tervetuloa hyväkulkuiseen maastoon.
Kirjoitti: Ratamestari 1.7.2020 11:47
Normaalit kuntorastit alkavat vihdoinkin ensi lauantaina 4.7.2020 klo 10 Kettulantiellä. Ratoja on neljä: 2,4:stä 5,4 kilometriin, aloittelijoille tarkoitetusta helposta radasta vaativaan rataan, tosi suunnistajille ja niille joille mikään ei riitä. Kartta on hiljattain päivitetty.
Rastit jatkuvat omatoimirasteina heti kuntorastitapahtuman jälkeen (noin klo 12). Rastiliput ovat paikallaan keskiviikkoon asti.
Kirjoitti: Rastimaja 30.6.2020 5:43
Rastimaja on nyt siivottu. Seitsemän peräkärryllistä erilaista rojua viety Hallavaaran jätekeskukseen ja lajiteltu siellä
kierrätettäväksi. Eli peräkärryllinen jokaiselta vuosikymmeneltä.
Kirjoitti: Pertti 25.6.2020 11:23
Muistutus talkoista la klo 9 Oksasen rannassa.
Uintimahdollisuus Sääksjärvessä.
Kirjoitti: Pertti 17.6.2020 18:15
Rastimajan jäähyväiset ja siivoustalkoot
la 27.6 klo 9.00. Kokoonnutaan Oksasen rannassa, os. Madekalliontie 190.Ostajan lautalla tuodaan vanhaa seuran "roinaa" pois ja lajitellaan rannassa. Peräkärryt voisi olla hyviä tavaran siirtoon jätteeksi tai kierrätykseen.
Tervetuloa ! Säävaraus (vain myrsky estää)
Kirjoitti: Maija 10.6.2020 22:40
Äimistellä voidaan tälläkin viikolla vaikka paikkana on keskusta - omatoimirasteilla ei ole aloituskarttalaatikon viertä lukuunottamatta rastilipun rastilippua! Suunnistusmuotona on street-kaupunkisuunnistus, jossa etsitään rastipisteistä vastauksia kartan kääntöpuolella oleviin kysymyksiin. Tervetuloa kokeilemaan! ValSu päivystää liikuntahallin luona pe klo 18-19 ja su klo 16-17 keskustelemassa oikeista vastauksista ja jakamassa Finnamylin luomu perunasuurimoita seuran jäsenille ja kevään aikana omatoimisuunnistukseen osallistuneille. Ei nähdä torilla, nähdään liikuntahallilla!
Kirjoitti: Äimän Käki 1.6.2020 21:23

Nyt alkaa vihdoinkin hiukan helpottaa. Sanna höllensi karanteenia, joten riskiryhmäläisetkin saavat jo vapaasti kulkea lähimetsissä!


Äimä on ikivanha perintösana, joka tarkoittaa paksua, isosilmäistä neulaa. Hämmästyksestä auki loksahtanut suu muistuttaa äimän silmää. Äimänä oleminen tarkoittaa olla huuli pyöreänä eli suu hämmästyksestä auki. Kovassa kännissä olevasta ihmisestä on sanottu, että hän on käkenä.

Kesäkuun ensimmäisen viikon omatoimirastit suunnistetaan äimäsuon laitamilla. Sen takia ei silti tarvitse olla äimän käkenä, mutta hämmästellä saat. Voit hyvällä tuurilla kuulla jopa käen kukuntaa, kukkuu, kukkuu ...

Karttalaatikko on Huovintien varrella noin 600 metrin päässä Voitoisten- ja Huovintien risteyksestä.

Tervetuloa äimistelemään.

Matti
Kirjoitti: Matti 24.5.2020 18:30
Karanteeni sen kun vaan jatkuu, samoin myös omatoimisuunnistuksetkin. Toukokuun viimeisellä viikolla rasteja haetaan useiden vuosien jälkeen Niitunrinnan kartalla. Viime vuosisadalla kartasta käytettiin Jyrkin piirtämänä nimeä ”Metsäkulma” ja ”Siikasuo”, kenties vielä muitakin. Tuskinpa kovin tuttua maastoa enää kenellekään!?

Karttalaatikko sijaitsee vajaa puoli kilometriä Niitunrinnan ja Metsäkulman tien haarasta Metsäkulman tien varrella olevan laavun kohdalla. Laavun luona on melko ahdasta, mutta 30 – 50 metriä ennen laavua on tien reunassa sopiva aukio autojen parkkipaikaksi.

Kartassa on valmiina neljä eripituista vaihtoehtoa. Sen lisäksi jokainen voi sommitella itselleen entiseen malliin juuri sopivan pituisen reitin.

Rastien löytämisen iloa ja riemua sekä aurinkoista keliä toivottaa ratamestari.
Kirjoitti: Ratamestari 27.4.2020 10:34
Sitä on sitten oltu ja hetken aikaa Sannan määräämässä riskiryhmäläisten kotikaranteenissa. Onneksi ei sentään vielä museoitu. Tämän viikon 30.4-3.5.2020 omatoimirastit on nimittäin museon maisemissa.Karttalaatikko löytyy museon parkkipaikalta. Kaikki rastit numerojärjestyksessä kierrettynä on 6,2 km ja sopii vallan mainiosti myös vauhtiveikoille. Rauhallista tahtia meneville on helpohko 2,1 km rata ja näitten väliltä jokainen voi sommitella itselleen oikaisemalla sopivan radan.

Maasto on hyväkulkuista ja tossuja ei tarvitse kastella.

Matti
Kirjoitti: JooPo 23.4.2020 15:12
Omatoimirasteja on tarjolla tälläkin viikolla, tällä kertaa Huovintien kartalla Järilänvuoren maisemissa.

Tarjolla on yhteensä viisi ratavaihtoehtoa, lyhimpänä aloittelijoille suunnattu 2,1 km lenkki ja pisimpänä leppoisat 9,4 km. Lyhimmät radat kiertävät polkurikkaassa kangasmaastossa, jossa lisämaustetta antavat hiekkakuoppien dyynit. Pitkät radat kiertävät myös korpimaisemmilla alueilla jossa tossut voivat kastua. Toki rasteja voi kiertää myös haluamassaan järjestyksessä.

Rastit ovat metsässä totuttuun tapaan torstai-aamusta maanantai-iltaan. Karttojen vähyydestä ja muista puutteista voi laittaa viestiä kartasta löytyvään numeroon. Palautetta sopii laittaa samaan paikkaan. Huomatkaa kaksi eri karttaan, toisessa pisin rata ja toisessa kaikki loput radat.

Löytämisen iloa,
ratamestari.
Kirjoitti: Puheenjohtaja 1.4.2020 21:37
Alla oleva viesti omatoimirasteista on päivämäärästä huolimatta ihan totta! Tanssihallin kulmalta hakemaan karttaa kaikki siis. Aamuinen viesti odottaville äideille suunnatusta suunnistustoiminnasta sen sijaan, kuten varmasti arvasittekin, pyörii juurikin vain 1.4. ja harjoituksissa tarjoillaan silliä ja kuravettä. Hauskaa aprillipäivää! Jäädään odottamaan mitä Aarni O. Metsä puolisonsa Satu Metsän kanssa keksivät ensi vuonna. :)
Kirjoitti: JooPo 1.4.2020 21:10
Kävin tekemässä pohjat ValSun ensimmäisille omatoimirasteille. Aikaa meni tunti ja 18 minuuttia (ihmettelyine, sitomisine ja varmistuksineen) ja matkaa kertyi 7,33 kilometriä.

Omatoimirastit ovat nykyhetkeen soveltuvia kuntorasteja, joissa ei ole varsinaista tapahtumaa, vaan kartat löytyvät lähtöpaikalta postilaatikosta. Ajanotosta jokainen huolehtii (tai on huolehtimatta) itse ja rasteja voi kiertää itselleen sopivaan aikaa torstaista sunnuntaihin. Tällä kertaa ei ole ratoja, vaan kasa rasteja, joista voi kiertää haluamansa missä järjestyksessä tahansa. Rasteja voi myös kiertää useana eri päivänä. Lähtöpiste on tällä kertaa Tanssihalli V2:n takana Sortin kuntolatujen parkkipaikalla. 2-tien ja Hosiossaaren välissä olevat rastit ovat helpompia ja soveltuvat myös nuoremmille suunnistajille, Hosiossaaren takana matka ja rastipisteiden haastavuus kasvavat. Palautetta aloittelevalle ratamestarille (vai rastimestarille) voi antaa täällä tai kartan takaa löytyvään numeroon.

Tervemenoa rasteille,
ratamestari.
Kirjoitti: Puheenjohtaja 1.4.2020 7:23
Moni ihminen kokee suuntavaistonsa olevan huono. ValSu lähtee korjaamaan asiaa uuden sukupolven ratkaisulla: tämän vuoden uusi toimintamuoto on odottavien äitien suunnistus, jolla pyritään parantamaan syntyvien lasten suuntavaistoa. Testiryhmän synnyttyä heidän suuntavaistoaan selvitetään vuosittaisin tutkimuksin vertailuryhmään verrattuna. Toimintaa vetävät Aarni ja Satu Metsä, jotka ovat hiljattain muuttaneet Harjavaltaan. Tervetuloa mukaan!
Kirjoitti: Maija 23.3.2020 21:29
70-vuotisjuhlakisat on siirretty lokakuulle pandemianaikaisten kokoontumisrajoitusten vuoksi. Hyvää kannattaa odottaa! Uusi kisapäivä on 17.10.2020.
Kirjoitti: Maija 15.3.2020 12:03
Suomen Suunnistuliitto suosittaa, että kaikki sen alainen toiminta peruutetaan 30.4.2020 asti, yli 500 hengen tapahtumat 31.5.2020 asti. Näin ollen nuortenryhmä jää tauolle, oravapolkukoulu ja aikuisten suunnistuskoulu sekä kuntorastit alkavat aikaisintaan toukokuun alussa. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme jatkosta.

Epidemian aikana kannattaa hyödyntää Hiittenharjun ja lähialuiden MOBO-ratoja ja liikkua metsässä omatoimisesti muutenkin.
Kirjoitti: Maija 3.3.2020 19:35
Vallan Suunnan vuosikokous pidetään Hotelli Hiittenharjussa torstaina 12.3.2020 klo 18.00 alkaen. Huom! Asialistalla sääntömääräisten vuosikokousasioiden lisäksi Rastisaarten myynti.

Vuosikokouksen yhteydessä mahdollisuus sovittaa ja tilata seura-asuja. Treenipuku (housut ja takki) juhlavuoden tarjouksena 70 €. Tervetuloa!
Kirjoitti: Kai 17.2.2020 20:59
Käypä katsomassa kuvia Vallan Suunnan 70-vuotisjuhlilta osoitteessa: https://entiesitte.kuvat.fi/kuvat/Vallan+Suunta+70v/
Kirjoitti: palkitut 13.1.2020 16:10
Me Vallan Suunnan 70 v.juhlassa palkitut
kiitämme seuraa saamistamme huomionosoituksista ja toivotamme rastirikasta ja vireää seuraavaa vuosikymmentä !
t.palkitut


Kirjoitti: Maija 26.12.2019 20:20
Alla mainitun seuraratamestarikoulutuksen lisäksi 2. luokan ratamestarikoulutus Uudessakaupungissa 1.2.2020. Kouluttajana Visa Koponen. Ilmoittautuminen 27.1.2020 mennessä Pentti Karrulle: pentti(at)karru.fi tai puh 050 5224490
https://www.suunnistusliitto.fi/events/1-2-ratamestarikoulu/

Ratamestarikoulutus 1. ja 2. luokan kortin uusijoille la 18.1.2020 klo 9-17 Porin Urheilutalolla. Ilmoittautua voi kouluttaja Raimo Hannukaiselle
(raimo.hannukainen@sppnet.fi). Hän lähettää ilmoittautuneille tarkempaa
tietoa tilaisuudesta.
Kirjoitti: Maija 26.12.2019 20:14
Seuraratamestarikoulutus Harjavallassa tammikuussa kahtena maanantaina: 20. ja 27.1.2020. Mukaan toivotaan sekä vanhoja ratamestareita että nuoria ja aikuisia harrastajia. Koulutus ei sido mihinkään, mutta antaa eväitä ratojen tekemiseen ja kuntorastitapahtuman suunnitteluun. Tietotaitoa on mahdollisuus käyttää paikallisen kuntorastitapahtuman tai lasten harjoitusten toteutukseen. Kovan innostuksen iskiessä voi myöhemmin kurssittautua lisää ja päästä tekemään alueellisia kisaratoja. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Maija Hall (maija.hall@gmail.com, 0400-767675).
Kirjoitti: Maija 20.11.2019 11:43
Hyvä Vallan Suunnan jäsen, postilaatikkoosi pitäisi (postin lakosta huolimatta) tupsahtaa lähiaikoina kirje. Huomaattehan, että vaikka perhejäsenten kuorissa on vain yhden perheenjäsenen nimi, koskee sisältö luonnollisesti koko jäsenperhettä. :)
Kirjoitti: Maija 18.11.2019 13:56
Naapurissa Kokemäellä yösuunnistusta perjantaina. Risteellä on kolme rataa, joista lyhin soveltuu hyvin myös lapsille ja nuorille - vaikkapa saattajan kanssa tai ilman. Pari pidempää rataa onkin sitten astetta haastavampia suunnistaa. aikka kyseessä on cup-luontoinen osakilpailu, voi yksittäiseenkin tapahtumaan osallistua kuntorasti-henkisesti.
https://www.satakunnansuunnistus.fi/?event=qcup19-osakilpailu-3
Kirjoitti: Maija 6.11.2019 14:17
Hei! Varaa kalenteristasi lauantai-ilta 11. tammikuuta 2020.
Kirjoitti: Matti 19.10.2019 9:18
Vampyyrin verenpunainen silmä.

Rasteilla sattuu ja tapahtuu aina silloin tällöin mielenkiintoisia asioita, ainakin minulle ehkä liiankin usein. Kuten eilenkin pimeänharjoituksissa. Otsalamppujen valokeilat vain lakaisivat maisemaa tummaa taivasta vasten, kun porhalsin tutussa maastossa ongelmitta ihan itse kaikki rastit maaliin saakka. Kenties matkalla tai viimeistään heti maaliin tultuani katkesi kuitenkin silmästäni ilman mitään näkyvää syytä verisuoni ollen sen jälkeen yhtä kauhistuttavan näköinen kuin tämän jutun otsikko.
Tuhannet kiitokset Maijalle, joka sen jälkeen loisti kirkkaana tähtenä huolehtien minusta esimerkillisen hyvin. Kiitokset myös Konstalle ja isälle, joka vai minut nopesti terveyskeskukseen päästen myös ihme ja kumma melko pian lääkärin vastaanotolle. Kiitokset kuuluu myös Sarille ja kumppanille, jotka hoitivat autoni kotipihaan ja hakivat minut tuotapikaa terveyskeskuksesta samaa paikkaan ja löysin lopulta itseni ihanasta ja lämpimästä suihkusta. On se kiva todeta, kun nuorten harjoituksissa huolehditaan veteraanisuunnistajastakin kiitettävästi.

Lääkäri arveli, että silmän paraneminen kestää vähintään parisen viikkoa, joten jätän tämänpäiväiset rastit suosiolla väliin. Ehkä sitten taas ensi keväänä, vai olisiko jo nyt syytä pikku hiljaa rauhoittua!?

Kirjoitti: Maija 16.10.2019 15:09
Perjantaina 18.10.2019 nuorten pimeäsuunnistusharjoitus Sortin kääntöpaikalla alkaen klo 19.00. Rata 2,5 km, kartta 1:7500, rastipisteet helppoja ja lähellä polkuja. Tervetuloa muunkin ikäiset kokeilemaan pimeällä suunnistamista. Ja lauantainaamuna sitten kauden viimeisille kuntorasteille hiihtokeskukselle!
Kirjoitti: RM 15.10.2019 14:09
KAUDEN VIIMEISET KUNTORASTIT la 19.10 klo 10-11.30 Hiittenharjun hiihtokeskus.
Radat: A 12 km, B 6 km, C 4 km ja D 2,5 km.
Pyöräsuunnistusradat: P1 16 km ja P2 5 km.

Tervetuloa rasteille !
Kirjoitti: Sihteeri 26.9.2019 20:19
KUNTORASTIT la 28.9 klo 10-11.30 Hosiossaaressa. Ratamestarina Jukka Hiljanen.

VUODEN viimeinen kuntosuunnistus la 19.10 Hiittenharjulla. Mukana extra-pitkä ja kaksi pyöräsuunnistusrataa...(myös normaaliradat)
Tervemenoa rasteille !!
Kirjoitti: Maija 23.9.2019 23:17
Tästä päivästä vuoden loppuun ei uusilta jäseniltä peritä 2019 jäsenmaksua. Nopeimmat ehtivät vielä kaksille kuntorasteille ilmaiseksi. Vinkkaathan tutuille, entisille jäsenille jne. Jos käytät facebookia, käy tykkäämässä ja jakamassa Vallan Suunnan sivuilla oleva mainos. (Johon valitettavasti oli jäänyt yksi kirjoitusvirhe...)
Kirjoitti: Ratamestari 31.8.2019 12:38

Taasen olisi tarjolla ”Moi” Reetallekin sairaan hyvät rastit uunituoreella 1 : 7500 kartalla Huovintien historiallisessa maastossa ensi lauantaina syyskuun 7:nä päivänä kello kymmenestä alkaen. Opastus Voitoistentien ja Huovintien risteyksestä noin 1,7 km Hiittenharjun hotellilta, josta parisensataa metriä lähtöpaikalle. Ratoja valittavana viidestä vaihtoehdosta runsaasta kilometristä kuuteen ja puoleen kilometriin.

Tervetuloa huovien jalanjäljille.
Kirjoitti: Emit Tag 369514 26.8.2019 19:20
LOISTAVAA !!!
Nyt näkyy Jokilaakson kuntorastien tuloksissa Emitit ja Tagit koko Suomen alueelta.
Kirjoitti: Maija 11.8.2019 21:47
Lauantaina 17.8. Vallan Suunta mukana kaupungin koordinoimassa 150 v. juhlavuoden liikuntatapahtumassa liikunta- ja uimahallissa ja sen ympäristössä. ValSun piste on uima- ja liikuntahallin etuovien läheisyydessä. Tarkkuussuunnistusesittelyä ja esitteitä uusille harrastajille. Seurapaidat päälle ja mukaan tapahtumaan!
Kirjoitti: Sihteeri 11.8.2019 19:01
MM-suunnistus Norjassa tv2: ke 14.8 klo 14.30 miehet ja 18.10 naiset (pitkät matkat). Pe 16.8 klo 19 keskimatkat. La 17.8 klo 17.10 ja 19.10 viestit.
KATSO JA NAUTI !
Kirjoitti: Emit Tag 369514 8.8.2019 20:28
Uudet emittag-leimasimet ovat tosi käteviä, kun kun ne kelpaavat leimaamiseen myös vanhoilla emiteillä. Kunhan vielä joku neropatti keksisi, kuinka niillä saataisiin tulokset julkaistua, niin loppuisi turhat narinat saman tien.
Kirjoitti: Ratamestari 4.8.2019 13:36
Kuntorastit pidetään tällä viikolla jo torstaina 8.8.2019 klo 17, koska lauantaina on aluemestaruuskilpailut.
Kartta: Vareksela 1:7500. Radat: 2,0–5,5 km. Opastus: Kettulantie 74.
Parkkipaikkoja on niukanlaisesti, joten suosikaa kimppakyytejä ja polkupyöriä, jos mahdollista.
Kirjoitti: Maija 28.7.2019 20:53
Tervetuloa saunomaan Harjavallan kaupungin leirikeskus Koivurantaan torstaina 1.8.2019 illalla. Valsun nuoret leireilevät siellä to-pe ja koko alue on varattu seuran käyttöön. Leiriläisten ohjelmassa on sauna ja uinti klo 19, joten parhaiten saunassa on tilaa ennen tai jälkeen (esim. klo 17.00 tai 20.00). Seura tarjoaa makkaraa ja virvokkeita ilmoittautuneille. Ilmoittautumiset: maija.hall@gmail.com, yhteiskyytejäkin voidaan järjestellä.
Kirjoitti: Pertti 25.7.2019 8:13
RASTIMAJA JA SAARET etsivät vielä ostajaa.
Tiedustelut hallituksen jäseniltä. Näyttö järjestyy...

Osta omat saaret !!!
Kirjoitti: Sihteeri 14.7.2019 12:04
Seuraavat kuntorastit la 20.7 Järilän Varikolla. Harjavallassa: Sortin Palokankaan montulla la 27.7 klo 10-11.30. Ratoja löytyy 7...2 km. Ratamestarina toimii Kari Rinta-Suksi.
Kirjoitti: Ratamestari 14.7.2019 11:54
Heippa. Asiat sovittu ja kaikki ok.
Suunnistus jatkuu...
Terv. Pertti
Kirjoitti: Maija 11.7.2019 14:48
Vaikka en tiedä vielä tarkalleen millaista palautetta viime lauantain ratamestari on saanut, haluan kuitenkin kommentoida alla olevaan viitaten seuraavaa: Ratamestari on radansuunnittelussa niinkuin myöskin muussa seuratoiminnassa ollut taitava, ahkera ja kannustava muita kohtaan - yksi seuramme suurimmista kantavista voimista. Kuluneenakin vuonna hän on tehnyt pyytettömästi suuren osan talkootyöstä, kartoituksesta ja radansuunnittelusta huussintyhjennykseen. Luottamusta löytyy ja hallitus toivoo, että vastuutehtävät voisivat jatkua. T: PJ
Kirjoitti: Rm06072019 11.7.2019 7:09
Viime lauantain kuntorasteilla eräs veteraanisuunnistaja muilutti ratamestarin ja vähän muustakin "seuran maineen pilaajana". Kun vapaaehtoisessa harrastuksessa pitäisi olla kivaa , katson jos ei kerran ole luottamusta niin tällä päivällä jään pois seuran vastuutehtävistä. Edellinen eroni kesti 18v.. Katsotaanko onko se nyt pidempi vai lyhkäisempi? Samainen kaveri antoi kerran kyytiä ensimmäistä kertaa ratamestarina olleelle. Eipä tehnyt enää kuntosuunnistusrataa seuraavana vuonna. Sulattelin tätä asiaa tässä muutaman päivän ja tein päätöksen harkinnan jälkeen...
Kirjoitti: Rm 30.6.2019 16:08
Kuntorastit jatkuvat la 6.7 klo 10-11.30 koirakorventieltä. Radat: 5, 4 ,3 ja 2 km. Ratamestarina Pertti Järvistö.
Kirjoitti: Pertti 9.6.2019 18:11
VENLAT JA JUKOLA TV2:SSA la 15.6

Venlat klo 13:45-17.15
Jukola klo 22:40 aamuun asti

Ensi vuonna seuran 70v. juhlavuonna Rovaniemellä meillä on ainakin kaksi Venla ja Jukola joukkuetta !
Kirjoitti: Sihteeri 8.6.2019 17:51
KUNTORASTIT ovat tällä viikolla torstaina 13.6 klo 17-18.30 Pirkkalan koululla. Ratamestarina on Reijo Saine. Neljä ratavaihtoehtoa 6....2 km.
Kirjoitti: Maija 5.6.2019 22:28
Torstaina 6.6.2019 kisapalaveri Hosiossaaressa klo 18.00 alkaen, perjantaina talkoot samalla kellonlyömällä.
Kirjoitti: Maija 2.6.2019 17:45
Seuran t-paidat ja suunnistuspaidat ovat saapuneet. Hajakokoja myynnissä kisainfossa Hosiossaaressa lauantaina 8.6. T-paidan hinta 21 € ja pitkähihaisen suunnistuspaidan hinta 38 €.
Kirjoitti: Maija 28.5.2019 23:16
Yhteensä viisi ValSun nuorta edusti omia koulujaan KLL:n Satakunnan aluemestaruuskilpailuissa Huittisissa tänään. Parhaiten menestyi Elise Soe, jolla oli kisatuliaisina hopeaa sarjasta tytöt 1-2 lk.
Kirjoitti: Sihteeri 28.5.2019 6:59
KISATALKOOT Hosiossaaren majalla to 6.6 ja pe 7.6 klo 18. Rakennelmien tekoa ja rastien vientiä. Timpurivarusteet mukaan. Toimitsijaksi voi ilmoittautua kilpailunjohtajalle. Kisat ovat la 8.6.
Kirjoitti: Maija 26.5.2019 13:43
Onnea Matille pronssimitalista H80-sarjassa keskimatkan AM-kisoissa tiistaina 21.5.! Mitali taisteltiin kotiin verissä päin.
Kirjoitti: Maija 19.5.2019 20:20
Korjaus edelliseen: Tarkkuussuunnistus Hiittenharjulla 20.5.2019 (EI 27.5.).
Kirjoitti: Maija 19.5.2019 20:00
Maanantaina 27.5. klo 18.00 mahdollisuus tutustua tarkkuussuunnistukseen Hiittenharjun hiihtokeskuksessa. Harjoitus sopii kaikenikäisille ja -tasoisille. Tervetuloa!
Kirjoitti: Ratamestari 19.5.2019 15:12
Jokilaakson seuraavat kuntorastit suunnistetaan lauantaina 25.5. Matinharjulla. Kartan nimi oli aikaisemmin Jyrkin piirtämänä Viasvuori. Nyttemmin alueen nimi on muutettu virallisesti Matinharjuksi. Sopii minulle Vallan Suunnattoman hyvin, sillä Matinharjuntie alkaa tonttini kohdalta radan toiselta puolelta ja onpa siellä vielä valtatien kohdalla Matinharjunkujakin..

Ratojen pituudet ovat:
A 6,3/ B 4,4 / C 3,0 ja D 1,9 km sekä näiden lisäksi vielä varmuuden vuoksi ”mikä ei millekään riitä” E 9,3 km.

Opastus Voitoisten tieltä runsas kilometri Hiittenharjun hotellilta.
Kirjoitti: JooPo 2.5.2019 20:20
Aika kaivaa suunnistustossut esille, sillä lauantaina alkaa kuntosuunnistuskausi myös Harjavallassa Sortin maastoissa. Mikäli suunnistustaidot epäilyttää, niin samalla pärähtää käyntiin myös aikuisten suunnistuskoulu, tervetuloa! Lisätietoa kumpaankin löytyy kuntorastit-sivuilta.
Kirjoitti: Kai 3.4.2019 12:35
No niin, nyt voinee sukset laittaa kesäsäilöön. Tänään tein viimeisen hiihtolenkin Hiittenharjulla. Vielä kyllä pääsisi, mutta kun ei ole luvassa yöpakkasia, latu taitaa pehmetä liikaa.
Sitä paitsi suunnistuskausi on jo alkanut. Maanantaisin pääsee Porin maanantairasteille, tiistaisin Euraan, keskiviikkoisin Raumalle, torstaisin Porin seudulle ja lauantaisin Jokilaakson kuntorasteille, jotka tosin alkavat vasta 20.4. Nakkilassa.
Kirjoitti: Kai 27.3.2019 14:25
Hei, älä vielä laita suksiasi kesäsäilöön! Hiittenharjun kisakeskuksen runsaan kilometrin latu on tänään kunnostettu ja on erinomaisessa kunnossa: sekä perinteisen latu että luistelubaana. Eikä latu varmaan hevillä sulakaan, koska se on tehty tykkilumesta.
Kirjoitti: New Game 21.3.2019 12:44
Lisenssi lunastettu!
Vakuutus maksettu!!
Toivottovasti vain toista tarvitaan?
Rasteilla tavataan??
Kirjoitti: Kai 20.3.2019 14:28
Vuoden 2019 seuratiedote on valmistunut ja se on luettavissa 'Seuratiedote'-sivulla. Tiedotteesta tehdään myös paperiversio, joka lähetetään jäsenkirjeen mukana myöhemmin.
Kirjoitti: Kai 27.2.2019 10:38
Vallan Suunnan vuosikokouksessa 26.2.2019 seuran puheenjohtajaksi valittiin Maija Hall. Hallitukseen valittiin Pertti Järvistö, Kai Hakanen, Outi Peltonen, Outi Priia ja Joonas Pohjala. Kokouksessa hyväksyttiin myös toimintakertomus ja toimintasuunnitelma, jotka voi lukea 'Arkisto'-sivulta. Kokous päätti myös, että Rastisaaret voidaan myydä.
Kirjoitti: Kai 1.2.2019 11:11
Vallan Suunnan VUOSIKOKOUS ti 26.2.2019 klo 18 Liikunta- ja uimahallilla. Käsitellään sääntöjen määräämät asiat ja lisäksi käsitellään Rastisaarten ja Rastimajan myyntiä. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
Hallituksen kokous tuntia ennen vuosikokousta.
Kirjoitti: Maija 9.1.2019 22:47
Outi pitää hiihtokoulua lapsille tammi-helmikuussa. Lisätietoja Vallan Suunnan Facebook-sivuilta tai suoraan Outilta (katso yhteystiedot Nuoristoiminta -välilehden alta/Outi Priia).
Kirjoitti: Maija 3.1.2019 20:33
Nuorilla oli tänään 3.1.2019 pimeäsuunnistusharjoitus Hosiossaaressa. Helppo rata 1,9 km. Jätin rastit ja pihdit vielä metsään, jos joku haluaa viikonlopun aikana käydä juoksemassa. Minulta saa kartan pdf-tiedostona tai valmiina tulosteena.
Kirjoitti: Matti 28.12.2018 18:45
Hiihtokausi on sitten avattu minunkin osaltani. Hyvin tuntuivat nuo "hamsterit" pyörivän oravanpyörässä, sillä ensimmäinen vajaa sata kilometriä on melkein kohta täynnä.
Kirjoitti: Kai 27.12.2018 15:21
Kilometrin ladun lumet on nyt levitetty, joten ei kun hiihtämään! Tosin perinteisen latua ei vielä ole, mutta luistelusuksilla pääsee. Tuota kun kiertää kymmenkunta kertaa, tulee aika mukava hiihtolenkki ja kunto säilyy hyvänä kevään ensimmäisille kuntorasteille.
Kirjoitti: Kai 22.12.2018 16:35
Hiittenharjulla tykitetään jo latulunta kahdella tykillä. Joulukiireitten mentyä lienee siis aika hakea sukset kesäsäilöstä esille ja kunnostaa ne hiihtokuntoon.
Kirjoitti: Kai 7.12.2018 21:27
Jos ei muuta tekemistä ole, niin katsopa seuraava video pullautuskartalla juostusta suunnistuksesta: http://www.youtube.com/watch?v=svGGKp-FotQ
Kirjoitti: Kai 30.9.2018 18:05
Onnittelut Kertulle ja Ninnille kolmansista sijoista Oravacupin lopputuloksissa.
Kirjoitti: Kai 22.9.2018 13:32
Onnittelut Matille kultamitalista yösuunnistuksen aluemestaruuskilpailuissa sarjassa H80 sekä Wilmalle pronssimitalista sarjassa D14.
Kirjoitti: ratamestari 21.9.2018 18:27
ValSun tämän vuoden viimeiset kuntorastit suunnistetaan Cedercreutzin museon maisemissa lauantaina 29.9. Vanhaa fraasia siteeraten ratamestari on hyödyntänyt maaston parhaat osat eli pääosin hyväkulkuiset pikkukumpareiset kangasmaastot. Reittien pituudet ovat 5,7/4,3/3,2 ja 1,8 km.
Päätösrastit ovat seuraavana lauantaina Kokemäen Järilän varikolla.
Tervetuloa.
Kirjoitti: Sihteeri 3.9.2018 19:30
KUNTORASTIT la 8.9 klo 10-11.30.Lähtöpaikka Mäkisen montulla Satalinnasta vähän Viikkalaan päin. Radat; 6 km, 4,5 km, 3 km ja 2 km. Ratamestarina toimii Reijo Saine.

Kirjoitti: Sihteeri 10.8.2018 8:52
KUNTORASTEJA:
la 11.8 Erälampi, Anola-Kaasmarkku tie

la 18.8 klo 10-11.30 Palokangas (Sortti).
Opastus Eurantie 300 kohdalta. Ratamestarina Jukka Hiljanen. Radat: 6, 4, 3 ja 2 km.
Kirjoitti: Sihteeri 3.8.2018 7:20
SUUNNISTUKSEN MM-KISAT LATVIASSA
TV-LÄHETYKSET YLE TV2

la 4.8 klo 15 sprintti
su 5.8 klo 18 sprinttiviesti
ti 7.8 klo 13.45 ja 16 keskimatka D ja H
to 9.8 klo 16 miesten viesti
to 9.8 klo 24 naisten viesti

Kirjoitti: Ratamestari 23.7.2018 7:33
Kuntorastit la 28.7 klo 10-11.30 Hosiossaaressa. Radat:6.0 ;4.7;2.8 ja 1.5 km.
Rm. Kari Rinta-Suksi. Tervetuloa !
Kirjoitti: Kai 22.7.2018 16:26
Onnittelut Matille hopeamitalista sarjassa H80 sprinttisuunnistuksen aluemestaruuskilpailuissa 22.7.2018 Raumalla!
Kirjoitti: ratamestari 4.7.2018 16:33

Jokilaakson lauantairastit Äimäsuolla 7.7.2018.

Opastus Huovintien ja Voitoistentien risteyksestä. Kartta vuodelta 2017 ISOM2017-symboleilla. Matkat 6,2/4,3/3,3 ja 1,6 km. Lähtöaika on klo 10.00 - 11.30.

Tervetuloa.
Kirjoitti: Game Over 20.6.2018 18:44
Ratkaisu pitkän kaavan kautta.

Keskustelin juuri ennen lähtölaukausta eri reittivaihtoehdoista ratamestarin (= kirurgi ja painonnostaja Marko Wahlman) kanssa. Hän lupasi leikata kuusi viikkoa sitten repeytyneet ja 4 senttiä vetäytyneet ja osittain jo arpeentuneet jänteet takaisin paikoilleen. Harjoittelujaksoksi riittäisi kolme kuukautta keppien kera polvi täysin suorana ja sen jälkeen vain pari kuukautta polvea jo vähän heilutellenkin. Räknäsin, että silloin on jo joulukin kovin lähellä. Ei vaikuttanut kovin hurmaavalta. Varsinkaan kun ei antanut mitään takeita siitä, että koipi paranisi tai tulisi edes entiselleen. Leikkaus olisi pitänyt tehdä heti, jotta siitä siitä olisi ollut hyötyä ja toiveita paranemisesta, mutta tämä vakuutusbyrokratia kestää yhtä kauan kuin Soteuudistuskin!

Töissä opin, että johtajan ainoa tehtävä on tehdä päätöksiä. Huonokin päätös on parempi kuin päättämättömyys. Kirurgi antoi minulle tunnin lisäaikaa, kun hän käy leikkaamassa ohimennen yhden potilaan. Tai jos se ei riitä, lupasi hän leikata vielä viikonkin kuluttua.

Vaikka nelosrasti häämötti jo oven toisella puolella (Härjänpäässä keskeytin kolmosrastilla)) pummasin tämän rastin tarkoituksella ja jätin leimaamatta. Ensimmäisen kerran elämässäni käännyin leikkaussalin ovelta takaisin ja hörppäsin piristeeksi kupin kahvia ja suunnistin suorinta reittiä rautatieasemalla ja kipin kapin junalla kotiin.

Mitä opimme tästä? Oliko tämä malliesimerkki sarjasta "vältä turhia leikkauksia vai nukuinko onneni ohi"?!

Hyvää juhannusta edelleenkin kaikille suunistajille ja hiukan myös MM-jalkapallofaneille.
Kirjoitti: Kai 18.6.2018 10:55
RATAMESTARIA HAETAAN. Äimäsuon rasteilta 7.7.2018 puuttuu vielä ratamestari. Jos tehtävä kiinnostaa, ota yhteyttä. Halutessaan voi hyödyntää Matin laatimia ratoja ja maastoon merkittyjä rastipisteitä, joten tämä tehtävä sopii hyvin myös aloittelevalle ratamestarille.
Kirjoitti: Sihteeri 8.6.2018 8:21
KUNTORASTEJA JA JUKOLAA !

Kuntorastit Salomoninkalliolla la 9.6 klo 10-11.30.
Seuraavat Jukolakuntorastit la 16.6 klo 10-11.30 Varekselassa, opastus Kettulantieltä. Rm. Kai Hakanen, radat: 5,7 ;4,5 ;3,1 ja 1,6

JUKOLAN TV-LÄHETYKSET:
VENLAT: la 16.6 klo 13.45- n. 17 (YLE TV1)
JUKOLA: la 16.6 klo 22.45- n. 7.15(su) TV 1
KATSO JA NAUTI VAIKKA OMIA JOUKKUEITA EI OLE MUKANA- NUORISTA SAADAAN TULEVAISUUDEN JOUKKUEET MUKAAN
Kirjoitti: Game Over 6.6.2018 10:48
Lupaavasti alkanut suunnistuskausi sai äkäisen ja yllättävän lopun.
Härjänpäässä meni kaikki sananmukaisesti päin p...että.

Ortopedin lausunto:
Aktiivinen mies. Horjahtanut 8.5 loukaten vasemman takareitensä.
Status: Ontumatta vastaanotolle. Vasemmalla takareidessä hematoomaa.
Hamstring jänteet eivät aktivoidu.

Reisien yläosien magneettikuvaus 29.5.2018:

Hamstringjänteiden istuinkyhmyinsertiossa vasemmalla on totaaliavulsio ja
jänteiden päät ovat vetäytyneet suurinpiirtein 4 cm insertiostaan
kaudaalisesti. Ruptuura-alueella on myös hematoomaa. Oikeanpuoleiset
hamstringjänteet ovat normaalit. Lihasruptuuroita/lihasatrofiaa ei todeta.
Adductorjänteet ja iliopsoasjänteet ovat normaalit. Lonkkanivelissä on
lieväasteista artroosia, mutta ei hydropsia. Iliopsoasbursissa tai
trochanterbursissa ei bursiittinesteilyä.

- hamstringjänteiden istuinkyhmyinsertiossa vasemmalla totaaliavulsio
- lonkkanivelissä lievää artroosia

Kilpa- ja huippu-urheiluvastuulääkärin mielipide

Hei!

Kyllä tuo totaalirepeämä varmasti juoksuharrastusta haittaa. Käy läpi
vielä leikkauksen riskit. Jos ne tuntuvat vähäisiltä juoksusta saatuun
nautintoon ja elämänlaatuun nähden niin sitten leikkaus on varmasti oikea
päätös.

Kyllähän maallikkokin näiden tietojen perusteella osaa varmasti tehdän
oikean ratkaisun, vai osaako sittenkään ??!!

Hyvää juhannusta ja vauhdikasta suunnistusta kaikille kynnelle kykeneville,
mutta muistakaa myös suunnistajan tapaturmavakuutus.

Kirjoitti: Kai 24.5.2018 12:05
Onnittelut hopeamitalista Kertulle sarjassa D14 sekä pronssimitaleista Aarolle sarjassa H12, Ninnille sarjassa D12 ja Wilmalle sarjassa D14 keskimatkan aluemestaruuskilpailuissa Harjavallassa!
Kirjoitti: Pertti 23.5.2018 3:31
KIITOS KOKO TALKOOVÄELLE ONNISTUNEESTA KISASTA JA NUORILLE MENESTYKSESTÄ!
Lauantaina 26.5 klo 10-11.30 juostaan kuntorastit samassa paikassa samoilla rasteilla eri suuntaan.
KUNTORASTIEN jälkeen rastien poishaku sopivalla aikataululla, mikä on erinomainen harjoitus. Tied. lauantain ratamestarilta!!!
Kirjoitti: Sihteeri 30.4.2018 19:54
KUNTORASTIT la 5.5 klo 10-11.30 Pirkkalan koululla. Rm. Teuvo Jokinen. 4 rataa.

RASTIPUKKI JA VESSAVAUNUTALKOOT ma 14.5 klo 14 HOSIOSSAAREN VARASTOLLA. Varustus: käsityökalut Alustava kisapalaveri AM-kisojen tehtävistä klo 17.

AM-kisojen rakennelmatalkoot kisakeskuksessa
ma 21.5 klo 14, samalla käydään läpi kisojen tehtävät ja henkilöresurssit.
Tiedustelut: Kai tai Pertti
Kirjoitti: ratamestari 11.4.2018 19:04
Nyt ne sitten alkoivat. Nimittäin Jokilaakson lauantairastit. Nakkilan Wisa järjesti ensimmäisen ja lauantaina 14.4. on vuorossa ValSu. Lähtöpaikka on Hiittenharjun hiihtostadionin lähtöportti. Himohiihtäjät suksivat vielä tänäänkin keskiviikkona, vaikka ladulla on paikka paikoin lunta ruåtsalaisittain "ingalunda" eikä suinkaan polviin asti. Pekka Pouta lupasi loppuviikoksi yöpakkasia ja aurinkoisia yli kymmenen asteen päivälämpötiloja, joten eiköhän ne lumet siitä hupene vinhaa vauhtia. Kortteliosuudella kaikki kävelytiet ovat kuivia eikä metsässäkään ole vasilätäköitä. Ratapituudet ovat 5,7/4,5/3,2 ja 1,8 km. Jos et vielä ole kaivanut kompassia esiin, on korkea aika tehdä se nyt. Tosin nämä radat pystyy kiertämään helposti ilman komppassiakin. Aurinkoisia kelejä ja löytämisen riemua toivottaa
Matti
Kirjoitti: Kai 19.3.2018 21:09
Vallan Suunnan vuosikokouksessa 19.3.2018 seuran puheenjohtajaksi valittiin Kai Hakanen. Hallitukseen valittiin Pertti Järvistö, Outi Peltonen, Maija Hall ja Outi Priia. Kokouksessa hyväksyttiin vuosikertomus ja toimintasuunnitelma, jotka voit lukea 'Arkisto'-sivulta. Kokous päätti myös jäsenmaksujen suuruudet, jotka säilyvät entisellään.
Kirjoitti: Kai 12.3.2018 9:52
Muistathan vuosikokouksen ma 19.3.2018 Latumajalla. Ennen kokousta klo 17 on nuorisotoiminnan infotilaisuus. Kokous alkaa klo 18 palkitsemisilla (mm. ratamestarit), sitten käsitellään sääntömääräiset asiat ja lopuksi keskustellaan Rastimajan kunnostamisesta. Vuosikokouksen jälkeen hallituksen järjestäytymiskokous.
Kirjoitti: Maija 26.2.2018 18:18
Tervetuloa seuraamaan Vallan Suunnan facebook-sivua osoitteessa: www.facebook.com/vallansuunta/

Jos sinulla ei vielä ole facebook-tiliä, niin nyt on hyvä syy luoda sellainen! :)
Kirjoitti: Kai 16.1.2018 17:01
Vallan Suunnan VUOSIKOKOUS pidetään ma 19.3.2018 klo 18 Latumajalla (Pyydyskatu 4). Tervetuloa!
Kirjoitti: Kai 14.12.2017 15:32
Nyt myös kahdeksan ja kymmenen kilometrin ladut on ajettu; tosin ne ovat vain välttävässä kunnossa. Viiden kilometrin latu sen sijaan on erinomaisessa kunnossa, joten sukset esiin ja suksimaan! Jukolan viestiin mennessä pitäisi löytyä seitsemän kohtuullisessa kunnossa olevaa jussia ja neljä venlaa.
Kirjoitti: Matti 12.12.2017 15:01
Viitsitkö vilkaista ikkunasta. Hiittenharjulla on lunta ainakin yhtä paljon. Vitosen valaistu lenkki on ajettu moottorikelkalla koko baanan leveydeltä. Eiku ylös ulos ja SUKSIMAAN!
Kirjoitti: Pertti 11.12.2017 12:26
MYYTÄVÄNÄ OCAD10 Professional ja OCAD9 ohjelmat kätevälle kartantekijälle.

Tied. Pertti 044-5715233
Kirjoitti: Kai 21.11.2017 15:24
Kiitokset varastokopin siivousväelle eli Jaskalle, Teuvolle, Matille ja Pertille. Varasto on nyt siisti; toivottavasti se sellaisena pysyykin.
Kirjoitti: Kai 13.11.2017 11:12
SIIVOUS- JA SIIMARITALKOOT varastokopilla Hosiossaaressa ti 21.11.2017 klo 13.
Kirjoitti: Maija 31.10.2017 13:49
Kauden päätöstilaisuus perjantaina 10.11.2017 klo 16-18 Hiittenharjun curlinghallilla. Ohjelmassa hohtokeilausta ja kausipalkintojen jako. Tervetuloa
Kirjoitti: Kai 28.10.2017 18:19
Onnittelut Matille erikoispitkien matkojen aluemestaruuskilpailujen pronssimitalista sarjassa H75!
Kirjoitti: Pertti 9.10.2017 12:19
Kauden viimeiset KUNTORASTIT la 14.10 klo 11.30-14. Radat: 6,0 ; 4,4 ; 3,2 ; ja 1.8 km.
Kokoontuminen Huovintien ja Järilä-Harola tien risteyksestä.
Ratamestarina toimii Matti Collin.
Kirjoitti: Kai 22.9.2017 11:03
Onnittelut Matille yösuunnistuksen aluemestaruuskilpailujen kultamitalista sarjassa H80.
Kirjoitti: Matti 22.9.2017 9:12
Olen samaa mieltä "kuntosuunnistajan" kanssa. Moni lauantai on jäänyt väliin, koska silloin on paljon muutakin tekemistä kuin vain suunnistamista. Torstai olisi paljon sopivampi päivä.
Kirjoitti: Kuntosuunnistaja 21.9.2017 22:21
Voisiko tuon kyselyn sopivasta kuntosuunnistuksen viikonpäivästä uusia. Lauantai on tosi huono päivä varsinkin kesäaikaan kun on paljon muitakin tapahtumia. Kannatan palaamista takaisin torstai suunnistuksiin
Kirjoitti: Pertti 17.9.2017 12:41
Seuraavat kuntorastit la 23.9 Satalinnan kankaalla. Opastus Satalinna-Viikkala tieltä. 4 ratavaihtoehtoa. Ratamestarina toimii Reijo Saine.
Kirjoitti: Kai 5.9.2017 21:52
Onnittelut Teuvolle kultamitalista am-sprintissä Vammalassa!
Kirjoitti: Pertti 26.8.2017 16:09
Kuntorastit la 2.9 klo 11.30-14 Hosiossaaren montulta. 4 ratavaihtoehtoa. Nyt etsimään rastien lisäksi parhaat puolukkapaikat. Ratamestarina toimii Jukka Hiljanen.
Kirjoitti: Pertti 20.8.2017 18:07
Kaupungin liikuntatapahtuma Honkalassa la 26.8 klo 10-14. Vallan Suunta mukana Honkalassa. Tervetuloa suunnistusväki tutustumaan seurojen esittelyyn!
Kirjoitti: Pertti 18.8.2017 10:56
Oravacup
Hienoja kuvia tämän viikon Oravacupista Lauttakylän Lujan sivuilla. Paljon Vallan Suunnan värejä esillä.

Kirjoitti: Pertti 31.7.2017 13:29
KUNTORASTIT la 12.8 klo 11.30-14 Palokangas (Sortti). Opastus Eurantieltä. Ratamestarina Kari Rinta-Suksi , 5 rataa: 1.7-6,3 km.

TARKKUUSSUUNNISTUSINFO JA HARJOITUS pe 18.8 ko 17 Hiittenharjulla. Tervetuloa kaikenikäiset tutustumaan lajiin!
Kirjoitti: Ratamestari 19.7.2017 9:59
Kuntorastit la 22.7.2017 klo 11.30–14.00 Varekselassa. Radat 5,2 km, 3,7 km, 3,0 km ja 1,6 km. Opastus Kettulantien ja Vienankorvenkadun risteyksestä. Paikoitus metsäautotien varressa.
Kirjoitti: Pertti 1.7.2017 15:35
Tällä viikolla runsaasti suunnistusta TV2:ssa suunnistuksen MM-kisoista Virosta. Katso ja nauti!
Kirjoitti: Ratamestari 25.6.2017 12:06
Kuntorastit la 1.7.2017 klo 11.30–14 Raasankallioilla. Opastus Kettulantieltä. Radat 5,0, 3,6, 2,1 ja 1,4 km.Tervetuloa!
P.S. Paikoitustilaa on rajoitetusti, joten kannattaa suosia kimppakyytejä ja polkupyörää.
Kirjoitti: Pertti 12.6.2017 19:30
KESÄLOMAN RATOKSI TAI MUUTEN VAAN KISOJA LÄHISTÖLLÄ JUNNUILLE JA SENIOREILLE !:
to 22.6 Kukkorastit Laitilassa (iltakilp.)
ke 28.6 Sastamalassa (SuSe) iltakilp.
su 2.7 Kesälaitumen rastit Punkalaitumella
la-su 4-5.8 Kankaanpää-rastit

Katso ilm.aika kutsut ja ilm.aika Irmasta (yl.n.vk ennen kisaa)
Kirjoitti: Pertti 4.6.2017 11:08
Seuraavat KUNTORASTIT la 10.6 klo 11.30-14 Pirkkalan koululla. Ratamestarina Pekka Jalonen.
Kirjoitti: Kai 18.5.2017 20:52
Onnittelut Matille keskimatkojen aluemestaruuskilpailujen kultamitalista sarjassa H80 ja Kertulle pronssimitalista sarjassa D13.
Kirjoitti: Pertti 11.5.2017 12:50
JOKILAAKSON KUNTORASTIT la 20.5 klo 11.30-14.
Opastus Koirakorventieltä.
Radat: 5,7 ;4,2 ;3,2 ; 2.3 ja 1.5 km!

Tervetuloa kokemaan Katinkallion rastit!

Terv. ratamestari
Kirjoitti: Pertti 2.5.2017 5:23
KIITOS JOKILAAKSON RASTIPÄIVIEN TALKOOVÄELLE !
t. Vallan Suunnan hallitus
Kirjoitti: Kai 25.4.2017 20:34
RASTIPÄIVIEN TALKOOT PIRKKALAN KOULULLA pe 28.4.2017 klo 17
Tehdään tarvittavat rakennelmat ja opasteet ym.
Kirjoitti: Kai 17.4.2017 12:58
RASTIPÄIVIEN PALAVERI PIRKKALAN KOULULLA su 23.4.2017 klo 18.30
Kaikki tarpeelliset eli vähintään vastuuhenkilöt paikalle. Käydään läpi kisapäivien henkilöt ja kisakeskuksen paikat.
Kirjoitti: Kai 11.4.2017 11:01
Kiitos ehdotuksesta. Jos kaipaat tarkempaa opastusta, klikkaapa Jokilaakson kuntorastien tai Satakunnan Suunnistuksen kuntorastisivujen linkkiä. Sieltä löytyvät karttalinkit lähtöpaikalle.
Kirjoitti: Minna 10.4.2017 7:48
Kuntorastien kalenteriin toivoisin pientä lisäystä: tarkka katuosoite. Toki suunnistajan pitäisi löytää paikalle ilmankin...
Kirjoitti: Ratamestari 1.4.2017 16:25
Nyt ne sitten taas alkavat. Nimittäin Jokilaakson kuntorastit. Ensimmäinen kisa on lauantaina 8.4. Hiittenharjun polkurikkaassa maastossa viime vuonna uusitulla kartalla mittakaavassa 1:7500. Lähtöpaikka tanssihalli V2 klo 11.30 - 14.00. Ratavaihtoehtoja on neljä 5,9/4,4/3,3 ja 1,6 km. Osa rasteista on vanhoja tuttuja jopa rastipukkeineen ja osa taasen uusia ennennäkemättömiä rastipisteitä. Seuraavana päivänä on Raumalla kevätkansalliset, joten tämä sopii vallan mainiosti alkuverrettelyksi. Nähdään silloin.
Kirjoitti: Matti 24.3.2017 21:36
Kävin tänään tutustumassa Maijan vetämään suunnistuskerhon toimintaan Harjavallan yläasteen voimistelusalissa. Ilokseni totesin, että siellä oli nuoria tulevaisuuden lupauksia enemmän kuin kuvittelinkaan. Aakkoset oli jo hyvin hallinnassa, sillä yli puolet tunsi monelle aikuisellekin tuntemattoman "suppa"- sanan merkityksen. Ehkäpä jo lähitulevaisuudessa näemme seuran viirin hulmuamassa am-kisojen palkintokorokkeella Sinisalon Reetalta oppimani tutun MOI-tervehdyksen kera. Käykääpä muutkin toteamassa tekemisen meininkiä.
Kirjoitti: Kai 21.3.2017 20:07
TARKKUUSSUUNNISTUS
Keskiviikkona 5.4.2017 klo 17.00 järjestetään opastusta tarkkuussuunnistukseen. Paikka on Ruosniemen koulu, Tilsantie 11, Pori.
Ohjelmassa Ari Uotilan esitys ”Mitä on tarkkuussuunnistus”. Esityksen jälkeen lyhyt harjoitus koulun ympäristössä.
Ilmoittaudu 3.4.2017 mennessä sähköpostilla pnevalainen@dnainternet.net tai puh 040 5318103. Osallistumisesta peritään pieni maksu, max 5€, jolla katetaan tilavuokra.
Mukaan kannattaa ottaa kompassi sekä normaali ulkoiluvarustus.
Kirjoitti: Kai 8.2.2017 11:23
VUOSIKOKOUS
Vallan Suunnan vuosikokous tiistaina 7.3.2017 klo 18 Latumajalla (Pyydyskatu 4). Esillä sääntöjen määräämät asiat. Tervetuloa!
Kirjoitti: Pertti 27.1.2017 12:10
UUSI SUUNNISTUSKERHO
ala-asteikäisille perjantaisin Harjavallan yläasteen liikuntasalissa. Avaus pe 3.2 klo 17-18.30
Tervetuloa monipuolisen, kehittävän ja edullisen harrastuksen pariin!
Tiedustelut: maija.hall@gmail.com
Kirjoitti: Kai 24.1.2017 13:32
Jokilaakson kuntorastien sivuilla on mielipidekysely siitä mikä olisi paras mahdollinen lähtöaika lauantain kuntorasteille. Käykääpä kaikki kuntosuunnistajat äänestämässä!
Kirjoitti: Kai 21.1.2017 21:55
Minulle tuotiin vanhoja Vallan Suunnan arkistomappeja ja niitä selatessani löysin historiikin ValSun ensimmäisestä vuosikymmenestä. Se on julkaistu kyllä ennenkin mm. ValSun 40-vuotishistoriikissa. Laitoin sen kuitenkin luettavaksi tuonne Arkisto-sivulle, josta se löytyy nimellä "ValSun kymmenen vuoden taival".
Kirjoitti: Kai 8.1.2017 14:29
Kiitos tiedosta. Nopeastipa sait ne lumikasat levitettyä. Nyt on monotkin otettu esille, joten varmasti tullaan, mutta vasta huomenna.
Kirjoitti: Matti 8.1.2017 11:28
Nyt on osa lumikasoista levitetty pururadalle. Valmiina on noin kilometrin pituinen kohtalaisen hyvä luistelubaana ja pitkät pätkät hyvää pertsankin latua. Jokohan nyt olisi aika laittaa ne monot siteisiinkin kiinni ja saapua Hiittenharjulle sivakoimaan.
Kirjoitti: Kai 7.1.2017 14:39
Kiitos tiedosta, Matti. Sukset on otettu valmiusasemiin. Ilmoitapa vielä sitten, kun latu on valmis (kaupunki kun ei kuitenkaan saane aikaiseksi ilmoituksia latutilanteesta omille sivuilleen).
Kirjoitti: Hyviä uutisia Hiittenharjulta 6.1.2017 18:23
Tykit tupruttavat lunta parhaillaan kaupungin laskuun pururadalla. Eiku monot jalkaan ja suksimaan.
Matti
Kirjoitti: Ratamestarin mietteita 2.1.2017 10:02

Nyt kun tämän vuoden ensimmäiset kisat on pidetty ja tulokset julkaistu, on ratamestarilla aikaa miettiä vähän menneitä ja tulevaakin. En ole vielä kuullut yhtään ainota soraääntä uudenvuodenkisoista, joten siinä suhteessa voimme olla tyytyväisiä. Ainoa seikka, mikä huolestuttaa, on osanottajamäärien romahtaminen puoleen (81 suunnistajaa) ) siitä, mitä se oli kolme vuotta sitten. Tosin suuri osanottajamäärä ei aina takaa kannattavuutta, kuten viime kesän Lappee-Jukola osoitti. Tappiota yli 100 000 euroa!

Olen väsännyt suunnistusratoja yhden jos toinenkin. Tällä kertaa törmäsin uuteen ongelmaan. Rastiryppään rastien esittäminen kartalla ja rastinmääritteissä on normaalista poikkeavaa. Kyllähän siihenkin on ohjeet olemassa, kunhan vain osaa hakea ne oikeasta paikasta ja vielä ymmärtäsi ne. Onneksi on aina joku, joka on perehtynyt niihin kunnolla ja osaa opastaa meikäläistä ystävällisesti ja asiantuntevasti. Parhaimmat kiitokset siitä vielä kertaalleen Samille.

Suunnistaja-lehdessä pohdittiin, mistä saadaan uusia ja innostuneita talkoolaisia ikääntyvien tilalle. Nykyisen yksilökeskeisyyttä kuvaavan ajatusmallin rinnalla on on vaikea käsittää sitä, että ihminen tekee pyyteetöntä työtä yhteisen hyvän eteen saamatta siitä minkäänlaista rahallista korvausta. Vapaaehtoistoiminta on kuitenkin yksi suunnistusseuran perustukipilari. Vapaaehtoisten riittävyys, vanhojen tekijöiden jaksaminen ja uusien innostaminen mukaan toimintaan on melkoinen haaste, kun ihmisten rajallisesta ajasta taistelee yhä useampi taho.

Hyväksi koettu ratkaisu on kahden tai useamman seuran voimavarojen yhdistäminen. Tasavallan presidentin uudenvuodenpuhetta mukaellen se on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Varjojen maassa on vielä monta särmää hiottavana ennen kuin siitä saadaan hohtava timantti.

Toivotan kaikille hyvää ja kunkin toiveiden mukaista suunnistusvuotta alkaneelle Suomen satavuotisjuhlavuodelle.

Matti


Kirjoitti: Kai 30.12.2016 11:28
UUDENVUODENPÄIVÄN SUUNNISTUSKILPAILUT 1.1.2017 klo 11 Honkalassa. Talkooväki on jo pääosin kasassa, mutta aina voi käydä paikan päällä kysymässä voisiko auttaa. Jos apua ei tarvita, voi osallistua kuntosuunnistukseen (5 €).
Kirjoitti: Kai 8.12.2016 17:02
Vallan Suunnan uudet säännöt on nyt hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa. Voit lukea säännöt \'Arkisto\'-sivulta.
Kirjoitti: Kai 5.12.2016 11:29
Lauantain tulokset näyttävät olevan epävirallisia toimimattomien emiTagien vuoksi, joten tuota kilpailua ei lasketa mukaan, mikä näin virallisesti todettakoon. Harkintasi on siis virallisesti kahden kilpailun päässä.
Kirjoitti: Matti 4.12.2016 20:28
Terveisiä Luoston ensilumen rasteilta.

Tuli tässä mieleen Lehtimäen Veikon kuuluisa ajatus, että jos on kansallisissa kilpailuissa kolme kertaa peräkkäin viimeinen, kannattaisi harkita, onko enää syytä jatkaa.

Nyt on harkinta enää yhden kilpailun päässä, vai auttaako se, jos vuosi vaihtuu?


Kirjoitti: Kai 23.11.2016 20:35
Vallan Suunnan syyskokouksessa 23.11.2016 seuran puheenjohtajaksi vuodeksi 2017 valittiin Kai Hakanen. Hallituksen jäseniksi valittiin Pertti Järvistö, Reijo Saine, Outi Peltonen ja Maija Hall. Toiminnantarkastajaksi valittiin Kaarle Lempainen.
Kokouksessa hyväksyttiin myös talousarvio ja toimintasuunnitelma, jonka voi lukea 'Arkisto'-sivulta. Jäsenmaksun suuruudeksi tuli 25 € (aikuiset), 7 € (lapset ja nuoret) ja 40 € (perhemaksu).
Kirjoitti: Kai 29.10.2016 16:39
Onnittelut Teuvolle kultamitalista!
Teuvo Jokinen voitti erikoispitkän matkan aluemestaruuskilpailuissa Jämillä kultaa sarjassa H75.
Kirjoitti: Kai 19.10.2016 18:30
Vallan Suunnan SYYSKOKOUS ke 23.11.2016 klo 18 Latumajalla. Esillä sääntömääräiset asiat sekä sääntömuutosasia (2. käsittely). Palkitsemiset: vuoden suunnistaja, nuoret, ratamestarit. Sauna. Tarjoilua. Tervetuloa!
Kirjoitti: Hoopi 9.10.2016 17:33
Kartan korkkaus –suunnistus la 22.10.2016 Vampulassa uudella kartalla Hoopinkallio. Lähdöt klo 14.00-15.00. Karttamaksu 5 €/aikuiset, emitin saa lainaan. Opastus Vampulan keskustasta tien 2101 ja Tanokkaantien risteyksestä sekä Vampulan kirkolta 9 km Alastaron suuntaan, tien 2101 ja Tammiaistentien risteyksestä. Osoite: Huhtaantie 456 Tammiainen, Vampula, Huittinen. Matkat: noin 2,5 km, 4,0 km ja 6,0 km.
Kirjoitti: Pertti 26.9.2016 18:22
Suunnistuspuvut 2017
Saineen Reijo on keräämässä tilausta. Nopeat vastaukset Reijolle 5.10 mennessä.
Kirjoitti: Pertti 18.9.2016 17:26
KUNTORASTIT la 24.9 klo 13-14
Satalinnan tienhaarasta n. 1 km Nakkilaan päin. Neljä ratavaihtoehtoa. Ratamestarina toimii Kari Rinta-Suksi. Tervetuloa !!!
Kirjoitti: Pertti 9.9.2016 9:48
HIPPO PÄÄTÖSVISA Sortissa 3.9.2016 tuloksia:

Parhaiten vastanneet: 14 oikein (16)
Onni Nurmi -metallirasia
Ninni Hall - juomapullo
Wilma Hall - metallirasia
Kerttu Henttonen - reppu
Arttu Kivioja - tuikkuteline

Lisäksi kaikkien osanottajien kesken suoritetussa arvonnassa onni suosi seuraavia:
Piitu Salovirta - pipo
Wilma Bragge - hiussuka
Lotta Kivioja - hiussuka

Palkintoja voi tiedustella: 044-5715233
Kirjoitti: Sihteeri 29.8.2016 6:56
KUNTORASTIT JA KOKO PERHEEN SUUNNISTUSTAPAHTUMA la 3.9 klo 13-14 Sortissa. Opastus kantatie 43:lta Harjavallan ja Euran rajalta. Ratamestarina toimii Reijo Saine.
Kirjoitti: Sihteeri 21.8.2016 8:09
Nuorten seuraottelu Nakkilassa 27.8.


Nakkilan Wisan, Vallan Suunnan ja Kokemäen Kova-Väen nuorten alle 18 v. seuraottelu järjestetään Nakkilassa lauantaina 27.8. klo 13 - 14 kuntorastien yhteydessä. Toivotamme kaikki nuoret tervetulleeksi mukaan kilpailemaan kiertopalkinnosta, jonka parhaiten menestynyt seura saa vuodeksi kokoelmiinsa. Kaikki osanottajat palkitaan, nuoremmille RR- ja TR-radat.

Kirjoitti: Pertti 9.8.2016 13:22
Kuntorastit la 13.8 klo 13-14 Hosiossaaressa. Opastus KT 43:lta
Ratamestarina toimii Jukka Hiljanen.
Kirjoitti: Kai 21.7.2016 10:31
Kuntorastit la 23.7.2016 klo 13–14 Hirvikallio (Kettulantie). Radat 1,6, 2,3, 3,2 ja 5,6 km. Kartta 1 : 7500.
Kirjoitti: Pertti 19.7.2016 6:37
HIPPOSUUNNISTAJIEN omaa ohjelmaa:

TÄNÄÄN tiistaina 19.7 Kerttu Henttosen suunnittelemat rastit Hiittenharjun kisakeskuksesta. Kaikki HIPOT paikalle.

Hippo-suunnistuskoulu jatkuu ensi viikolla 27.7 (ke) Nakkilassa.
Kirjoitti: Matti 3.7.2016 16:06
Jazz-rastiviikko
Rastiviikon toinen osakilpailu suunnistetaan sunnuntaina 10.7.2016 Harjavallassa Paukkulan tänä vuonna päivitetyllä kartalla 1 : 7500.
Lähtöpaikka Harjavallan ja Kokemäen rajalla sijainneella Ladun ja Polun entisellä (puretulla) kodalla.
Matkat 5,4/4,1/2,9/ja 1,6 km
Vähintään viiteen osakilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan tulosten ynnä muiden sijalukujen perusteella palkintoja.

Kirjoitti: Pertti 30.6.2016 12:57
HEINÄKUUN OHJELMAA HIPOILLE JA MUILLEKIN

Kesälaitumen rastit Punkalaitumella 17.7.2016.
Ilmoittautumiset Irmaan tai seurailmoittajalle 10.7 mennessä.
Kirjoitti: Kai 20.6.2016 10:40
Keskikesän päätapahtuma JUHANNUSRASTIT la 25.6.2016 klo 13–14 Kettulantieltä. Radat 2,0, 2,7, 3,7 ja 4,6 km.
Kirjoitti: Kai 18.6.2016 16:22
Olisi toivottavaa, että Jukolan viestiin haluavat ilmoittaisivat halukkuudestaan silloin kun Jukolan viestiin ilmoittautuminen on ajankohtaista eli toukokuun alkuun mennessä. Kun tänä vuonna kyseltiin Jukolan viestiin halukkaita, vain yksi ilmoittautui!
Jukolan viestiin on kyllä nykyään helppo osallistua erilaisissa yhdistelmä- tai puulaakijoukkueissa, joten sen takia ei tarvitse seuraa vaihtaa.
P.S. Hiisirastin jäsenmaksu nousi sataan euroon jo pari vuotta sitten.
Kirjoitti: Nykyinen kilpasuunnistaja 18.6.2016 12:54
ValSun ex-pj:lla kuten myös ex-kilpasuunnistajalla näyttää olevan kova hinku ja halu päästä edustamaan ValSun sponsoroimia Hiisin edustusjoukkueita.
Sinähän entisenä puheenjohtajana tiedät vallan hyvin, kuinka seuran asioita hoidetaan. Eipä näitä exäläisiä ole viime aikoina kuitenkaan näkynyt seuran kokouksissa eikä muussakaan toiminnassa mukana tekemässä niitä fiksuja päätöksiä.
Tähän saakka kaikki ValSulaiset ovat aina halutessaan päässeet Jukolan Viestiin, vaan eipä sinun nimeäsi näkynyt halukkaiden joukossa, joten ei se ainakaan ole perimmäinen syy harrastusmahdollisuuksiesi merkittävään heikentymiseen.
Taidanpa lähteä itsekin Venlojen ja Jukolanviestiin, tosin vain sohvalta katseltuna.
Kirjoitti: ex-pj 18.6.2016 1:10
Vallan Suunta ei saanut kasaan Jukola-joukkuetta eikä Hiisirastista eroamisen takia ole mahdollista juosta Hiisin joukkueessa. Olivatpa syyskokousedustajat fiksuja, kun säästivät pienen vuosittaisen jäsenmaksun ja samalla heikensivät harrastusmahdollisuuksia merkittävästi. Täytyy etsiä uutta seuraa.
Kirjoitti: Kai 16.6.2016 22:13
Onnittelut keskimatkan aluemestaruuskilpailujen mitalisteille: Teuvo Jokinen H80 kultaa ja Matti Collin H75 hopeaa!
Kirjoitti: Pertti 26.5.2016 8:23
Nuoret suunnistivat hienosti Oravacupissa Porissa. Vallan Suunnan värejä edustivat: Wilma, Kerttu, Minttu, Ninni ja Vuokko !!!

Hipposuunnistus ti 31.5

klo 18 Hiittenarjulla. Tutustutaan MOBOON. Kuntorastit la 4.6 klo 13-14 Räikänmäessä.Opastus Pirkkalantieltä Ratamestarina toimii Teuvo Jokinen.
Kirjoitti: Matti 13.5.2016 8:44
Ennennäkemättömät rastit 14.5.2016

uunituoreella Huovintie-kartalla. Joukossa voi silti olla pari rastia viime vuosituhannen Jyrki Mäntylän Viasvuori-kartalta. Kuivaa kangasta, hiekkaa ja hiukan kivikkoa ja saattaapa jopa avokalliokin vilahtaa ja tavallista enemmän korkeuseroja. Siinä ratamestarin terveiset. Tarjolla on neljä eri vaihtoehtoa: 6,0/4,1/3,0 ja 1,4 km.Tervetuloa kokemaan löytämisen riemu.

Kirjoitti: Pertti 11.5.2016 9:33
SEURAOHJELMAA:

Jokilaakson kuntorastit la 14.5 klo 13-14 Votoistentieltä. Ratamestari Matti Collin.

Hippoharjoitus ti 17.5 klo 18. Kokoontuminen Hiittenharjun Teboililla. (ei varikolla)
Kirjoitti: Kai 30.4.2016 16:04
HIPPO-kalenteri korjattu.
Kirjoitti: Pertti 30.4.2016 15:09
Hippomuutos

ValSun kalenterissa olevat paikat 3.5 ja 31.5 ovat vaihtaneet paikkaa. Ensi tiistaina ollaan siis tanssihallilla. Emit-viesti, karttamerkkivirhetehtävä ja pieni suunnistusharjoitus!

Terv. Hippovetäjät
Kirjoitti: Sprintti 19.4.2016 16:23
Sprintin tulokset julkaisukelvottomia
Lisätty 16.4.2016

Jokaisen sprinttiin osallistuvan tulee sisäistää sprinttisuunnistuksen lajisäännöt, säännöt kieltävät mm. kielletyiksi alueiksi merkityillä alueilla kulkemisen sekä ylipääsemättömiksi merkittyjen kohteiden ylitykset sekä alitukset.

Mallikarttojen vieressä oli SELVÄSTI esillä SPRINTTISUUNNISTUKSEN KIELLETYT ALUEET, joten siihen ei ainakaan voi vedota ettei tiennyt asiasta. Tänään lähes puolet suunnistajista teki sääntörikkomuksia, kielletyillä alueilla kulkemisesta saatu ajallinen hyöty tekee tuloksista julkaisukelvottomat.

Ensi kerralla jokainen sprinttiin osallistuva kunnioittaa lajisääntöjä tai sprinttejä ei enää jatkossa järjestetä!
----------------------------------------
Oliko ratamestarin tarkoitus tehdä kuntosuunistajille sopiva rata vai saada mahdollisimman moni hylätyksi!?.

Kirjoitti: Sihteeri 17.4.2016 8:46
VK 16 seuraohjelmaa:

HIPPO ti 19.4 klo 18 Honkalassa.
Ohjelma: Alkulämmittely, valokuvasuunnistus ja minisuunnistus (Outi Peltonen)

KUNTORASTIT la 23.4 klo 13-14 Valtatie Kakkosella
Radat: 6.9 ; 5,0; 3,8 ja 2.4 km
Aikuisten suunnistuskoulu samassa paikassa klo 11-13 (Pertti Järvistö)
Kirjoitti: Kai 13.4.2016 18:29
Seura-asutilaus on taas herättänyt kiinnostusta. Jos haluat tilata seura-asun, täytä seura-asun tilauslomake, jonne pääsee vasemmalla olevasta linkistä.
Kirjoitti: Pertti 17.3.2016 10:50
KURSSEJA JA OHJELMAA:

Jukolan ja Venlojen viesti
Reijo Saine kerää joukkueita, soita tai lähetä viesti jos olet kiinnostunut 050-3133257

Ratamestarikoulu Porissa 9.4
Seuralla ei ole yhtään ratamestarikorttia. Kurssi Porin Urheilutalolla. Tiedot Pertiltä tai Satakunnan Suunnistuksen sivuilta

HIPPO alkaa
Lasten suunnistuskoulu alkaa Järilän Hiihtomajalla ti 12.4. Tiedustelut Outi Peltoselta tai netistä
Kirjoitti: Kimmo M. 13.3.2016 10:39
Terve!

Lauantain tapahtuman järjesti WSC eli ei Hiisirasti eikä Satakunnan Suunnistus. Kartan on tehnyt Harjavallan tunnetuin suunnistaja ja ensiluokkainen kartantekijä ja kartalla on järjestetty tapahtumia joka talvi viimeisen 3 vuoden ajan. Tapahtumien tarkoituksena on ollut lisätä talvitoimintaa nuorille ja se on siinä hyvin onnistunutkin. Tapahtumasarja on ensi vuonna tarkoitus järjestää kokonaan seurojen avulla, minä en aio olla mukana toiminnassa ensi vuonna kuin pisteiden osalta korkeintaan.

Minulla ei ole pienintäkään syytä kostaa kenellekään toiminnasta, jota Harjavaltaankin on upeasti tullut. Nuoret tarvitsevat harjoituksia. Outi ja muut tekevät hyvää työtä nuorisopuolella yhdessä KoKV:n ja NaWi:n kanssa. Suosittelen kartan ostoa ValSulle, kartta on laaja, mielestäni hyvä ja palvelee loistavasti suunnistuskoulua.

Kimmo Mieskoski
WSC:n puuhanalle v. 2016

Kirjoitti: Pertti Järvistö 10.3.2016 23:24
Mikä WSC-tapahtuma järjestettiin ja kenen luvalla Harjavallassa 5.3.2016 alueella johon on valmistumassa kartta ensi vuoden kilpailuja varten?
Harjavallan maastot ovat varattu Vallan Suunnalle koska alue on muutenkin meillä rajoitettu.
Alueen ja seuran kartta-asioista yhteys seuran kartta-asiamies Pertti Järvistöön!
Oliko tämä piirin vai Hiisirastin piikki seurallemme seurasta eroamisen takia!(vai kuka järjesti?)
Meillä on valmistumassa muitakin karttoja ja jos joku niitä tekee ja julkaisee toisen kartan ennen järjestettäviä kisoja ja käyttää maastoa harjoituskisoihin niin eihän tälläisestä mitään tule...
Kartoitussuunnitelmat hyväksyy seuran hallitus.

Pertti Järvistö
Vallan Suunta
karttavastaava ja sihteeri
Kirjoitti: Kai 3.3.2016 20:02
Vallan Suunnan kevätkokouksessa 3.3.2016 vahvistettiin vuoden 2015 tilinpäätös ja vuosikertomus, joka on nyt luettavissa 'Arkisto'-sivulla.
Kirjoitti: Kai 4.2.2016 11:51
Vallan Suunnan KEVÄTKOKOUS to 3.3.2016 klo 18 Uimahallilla. Käsitellään sääntöjen määräämät asiat sekä sääntömuutosasia.
Kirjoitti: Kai 31.1.2016 22:47
Vallan Suunta on solminut farmisopimuksen Kokemäen Kova-Väen ja Nakkilan Wisan kanssa. Saman alueen seurojen on mahdollista muodostaa yhdistelmäjoukkueita yleisiin kilpailuihin viestikilpailuissa tekemällä keskinäisen farmisopimuksen. Farmisopimus koskee vain 20-vuotiaita ja nuorempia. Farmisopimus on enintään kolmen saman suunnistusalueen seuran välinen sopimus. Farmisopimus tehdään lajeittain ja se on voimassa kerrallaan yhden kilpailukauden. Sopimuksen tehneiden seurojen suunnistajat voivat sopimuskautena yleisten kilpailujen viesteissä edustaa vain sopimuksessa määriteltyä seuraa. Tänä vuonna tuo seura on Vallan Suunta.

Vallan Suunnan hallitus on päättänyt, että seura maksaa kilpasuunnistajien osanottomaksut vain sellaisilta suunnistajilta, jotka osallistuvat seuran talkootyöhön. Tämä ei koske alle 20-vuotiaita eikä viesteihin osallistuvia.