VALLAN SUUNTA

Jokilaakson kuntorastit

Viimeisin päivitys:
16.9.2023 Viestipalsta
16.9.2023 Tuloksia
14.8.2023 Nuorisotoiminta
14.7.2023 Kilpailukalenteri
20.6.2023 Kuntorastit
4.5.2023 Yhteystiedot
16.4.2023 Seuratiedote
1.3.2023 Arkisto
2.11.2022 Linkkejä
24.6.2022 Kartat

©valsu

OP Satapirkka Nornickel Satakunnan Osuuskauppa Harjavalta

EMIT-LAITTEIDEN SÄILYTYS

Emit-leimasinten toimitusten saavuttua perille viime kuukausina on ihmetystä aiheuttanut pari asiaa: lähtöleimasimissa vilkkuvat valot jo paketissa ja luvattu viiden vuoden takuu onkin prosentteina vuosittain poistuva.

Leimasin lähettää koko ajan, myös lepotilassa signaalia, jonka lähetystiheys on lepotilassa harvempi kuin aktiivisena. Koska signaali on sama kuin mitä Emit-kilpailukortti lähettää ilmoittaakseen leimasimelle, että on aika herätä, luulee leimasin toista leimasinta kilpailukortiksi. Tämän vuoksi leimasin herää ja lähtöleimasin vilkuttaa valoa toisen leimasimen tullessa leimausetäisyydelle. Jatkuva kontakti vähentää leimasimen pariston ikää vain vähän (n. 20% lähtöleimasimen, jossa on valo ja rastileimasimen vielä vähemmän), mutta tätä on syytä välttää.

Kuljetuksen ajan vilkkuneet leimasimet ovat siis menettäneet eliniästään (8-10 vuotta) muutaman tunnin. Pitkäaikaisessa säilytyksessä leimasimia tulee säilyttää erillään, mutta muutama cm riittää. Etäisyyttä voi kokeilla lähtöleimasimen valosignaalilla, mutta useimmiten rinnakkain leimasimia voidaan säilyttää lähes toisissaan kiinni, ja haitallista on niiden säilyttäminen pohjat vastakkain. Joka tapauksessa sekaisin kassissa tai laatikossa ei ole pitkäaikaisesti suositeltavaa.

Takuuehdot on neuvoteltu uudestaan suomalaista käytäntöä vastaaviksi. Kaikki laitteita tilanneet saavat Westervesa Oy:ltä lähiaikoina laitetoimitusten yhteydessä uudet takuuehdot, joilla korvataan aiemmin tänä talvena toimitetut ehdot. Uudet takuuehdot ovat voimassa viisi vuotta laitteiden toimituspäivästä tarkemman määrittelyn mukaisesti.

Lähde: www.ssl.fi