Jokilaakson kuntorastit

Viimeisin päivitys:
24.10.2020 Tuloksia
7.10.2020 Viestipalsta
27.9.2020 Kuntorastit
15.8.2020 Kilpailukalenteri
25.7.2020 Nuorisotoiminta
25.7.2020 Suunnistuskoulu
16.5.2020 Yhteystiedot
10.5.2020 Seuratiedote
9.4.2020 Linkkejä
15.3.2020 Arkisto
11.4.2018 Kartat

©valsu

OP Satakunta Nornickel Lammaisten Energia Satakunnan Osuuskauppa Panelian Terästyö Hotelli Hiittenharju Harjavalta Finnamyl Porin Leipä Satamuna Sini Tactic Trimtex Yyteri Virkistyshotelli Suunnistustarvike

Firefoxlogo
HTML5

EMIT-LAITTEIDEN SÄILYTYS

Emit-leimasinten toimitusten saavuttua perille viime kuukausina on ihmetystä aiheuttanut pari asiaa: lähtöleimasimissa vilkkuvat valot jo paketissa ja luvattu viiden vuoden takuu onkin prosentteina vuosittain poistuva.

Leimasin lähettää koko ajan, myös lepotilassa signaalia, jonka lähetystiheys on lepotilassa harvempi kuin aktiivisena. Koska signaali on sama kuin mitä Emit-kilpailukortti lähettää ilmoittaakseen leimasimelle, että on aika herätä, luulee leimasin toista leimasinta kilpailukortiksi. Tämän vuoksi leimasin herää ja lähtöleimasin vilkuttaa valoa toisen leimasimen tullessa leimausetäisyydelle. Jatkuva kontakti vähentää leimasimen pariston ikää vain vähän (n. 20% lähtöleimasimen, jossa on valo ja rastileimasimen vielä vähemmän), mutta tätä on syytä välttää.

Kuljetuksen ajan vilkkuneet leimasimet ovat siis menettäneet eliniästään (8-10 vuotta) muutaman tunnin. Pitkäaikaisessa säilytyksessä leimasimia tulee säilyttää erillään, mutta muutama cm riittää. Etäisyyttä voi kokeilla lähtöleimasimen valosignaalilla, mutta useimmiten rinnakkain leimasimia voidaan säilyttää lähes toisissaan kiinni, ja haitallista on niiden säilyttäminen pohjat vastakkain. Joka tapauksessa sekaisin kassissa tai laatikossa ei ole pitkäaikaisesti suositeltavaa.

Takuuehdot on neuvoteltu uudestaan suomalaista käytäntöä vastaaviksi. Kaikki laitteita tilanneet saavat Westervesa Oy:ltä lähiaikoina laitetoimitusten yhteydessä uudet takuuehdot, joilla korvataan aiemmin tänä talvena toimitetut ehdot. Uudet takuuehdot ovat voimassa viisi vuotta laitteiden toimituspäivästä tarkemman määrittelyn mukaisesti.

Lähde: www.ssl.fi